Η Total συνεργάζεται με Orsted και Elicio και διεκδικεί έργο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

Η Total συνεργάζεται με Orsted και Elicio και διεκδικεί έργο  υπεράκτιας αιολικής ενέργειας
Κονή προσγορά για το έργο Dunkirk 600 megawatt στην Γαλλία
Η γαλλική ενεργειακή εταιρεία Total συνεργάζεται με τη Δανική εταιρεία Orsted και την παραγωγό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Elicio για να υποβάλει κοινή προσφορά για το υπεράκτιο έργο αιολικής ενέργειας Dunkirk 600 megawatt στην Γαλλία, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα 18/2/2019.
Η προσφορά είναι η πρώτη σοβαρή κίνηση της πετρελαϊκής στην υπεράκτια αιολική ενέργεια εδώ και δεκαετίες, καθώς επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Μέχρι πρόσφατα, οι σημαντικές επενδύσεις της Total στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήταν κυρίως στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, με την εξαγορά της SunPower ύψους 1,3 δισ. Δολ. και την εξαγορά ποσοστού 23% του συνόλου της ηλιακής και αιολικής ενέργειας Total Eren.
Εν τω μεταξύ, οι ευρωπαίοι ανταγωνιστές της, όπως η Equinor και η Shell, έχουν αυξήσει τις επενδύσεις στον υπεράκτιο αιολικό τομέα.
Τα στελέχη της Total δήλωσαν ότι η εταιρεία παρακολουθεί με προσοχή το τις εξελίξεις στην αιολική ενέργιας και θα επενδύσει αν προκύψει μια κατάλληλη επιχειρηματική ευκαιρία.
"Η συμμετοχή της Total στην προσφορά για αυτό το υπεράκτιο αιολικό έργο  είναι σύμφωνη με τη στρατηγική μας για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου άνθρακα στην Ευρώπη", δήλωσε ο Philippe Sauquet, πρόεδρος του  τομέα φυσικού αερίου, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενέργειας.
Η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει $ 1.5- $ 2 δισεκατομμύρια ετησίως σε ηλεκτρική ενέργεια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου άνθρακα με στόχο περίπου 10 GW εγκατεστημένης ισχύος μέχρι το 2022.
Η Orsted διαχειρίζεται περισσότερο από το ένα τέταρτο της εγκατεστημένης αιολικής χωρητικότητας στον κόσμο, ενώ η Elicio δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στην αιολική ενέργεια στη Γαλλία και το Βέλγιο.
Ορισμένες διεθνείς εταιρείες αγωνίζονται για την προσφορά της Dunkirk.
"Πιστεύουμε ότι η υπεράκτια αιολική ενέργεια προσφέρει αποδόσεις που οι μεγαλύτερες εταιρείες αναζητούν και αναμέναμε ότι η Total θα ακολουθήσει τους μεγάλους ανταγωνιστές της στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας", δήλωσε η διευθύντρια εταιρικής ανάλυσης της Wood Mackenzie, κ. Valentina Kretzschmar.
Η  κ. Kretzschmar δήλωσε ότι η συνεργασία της Total με έμπειρους υπεράκτιους αιολικούς παίκτες, όπως οι Orsted και Elicio, θα συμβάλει στην αύξηση της τεχνογνωσίας, ενώ οι συνεργάτες της θα επωφεληθούν από την οικονομική της δύναμη και την εμπειρογνωμοσύνη εκτέλεσης έργων.

www.worldenergynew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης