Διεθνή

Συνεργασία Siemens με την Canadian Utilities για την έρευνα και την ανάπτυξη του ηλεκτρικού δικτύου του μέλλοντος

Συνεργασία Siemens με την Canadian Utilities για την έρευνα και την ανάπτυξη του ηλεκτρικού δικτύου του μέλλοντος
Η συνεργασία και οι επενδύσεις της Siemens στον Ατλαντικό Καναδά αποτελούν παραδείγματα για το πώς η δράση και η συνεργασία θα εξασφαλίσουν ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον για τον Καναδά και για ολόκληρο τον κόσμο
Η Siemens Canada, η New Brunswick Power (NB Power) και η Nova Scotia Power συμφώνησαν στη διεξαγωγή ενός από κοινού έργου για την ανάπτυξη και την επίδειξη τεχνολογίας έξυπνων δικτύων, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας των επαρχιών και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η συνολική επένδυση για το έργο ανέρχεται σε $92,7 εκατομμύρια CAD (€60,95 εκατομμύρια). Για ένα κοινό πιλοτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάλυση των προκλήσεων και των ευκαιριών που θέτει η ενεργειακή μετάβαση του Καναδά, οι τρεις εταίροι έχουν λάβει $35,66 εκατ. CAD (€23,45 εκατ.) από ομοσπονδιακή χρηματοδότηση.
Οι εταίροι θα διερευνήσουν και θα δοκιμάσουν σε πραγματικό χρόνο πώς το δίκτυο του μέλλοντος μπορεί να βελτιστοποιήσει την ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, να διασφαλίσει τη σταθερότητα του δικτύου και να διαχειριστεί την αποκεντρωμένη κατανομή, προκειμένου να διαχειριστεί καλύτερα την ηλεκτρική ενέργεια των επαρχιών, δυνητικά να μειώσει τα μελλοντικά κόστη στην ενέργεια για τους καταναλωτές και να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου. Το πιλοτικό project, που ονομάζεται επίσημα Smart Grid Atlantic, χρηματοδοτείται εν μέρει από το Ταμείο Στρατηγικής Καινοτομίας της Κυβέρνησης του Καναδά.
«Ο τομέας της ηλεκτρικής ενέργειας υπόκειται σε σημαντικές αλλαγές, που περιλαμβάνουν νέες εφαρμογές και νέους τρόπους παραγωγής και παροχής της ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε ο Cedrik Neike, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG. «Οι επιχειρήσεις, οι κυβερνήσεις και οι ερευνητές πρέπει να συνεργαστούν για να μπορούν να συμβαδίζουν με τις συνεχείς εξελίξεις και απαιτήσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο. Η συνεργασία και οι επενδύσεις της Siemens στον Ατλαντικό Καναδά αποτελούν παραδείγματα για το πώς η δράση και η συνεργασία θα εξασφαλίσουν ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον για τον Καναδά και για ολόκληρο τον κόσμο».
«Η κυβέρνησή μας φέρνει φθηνότερη ενέργεια και πιο αξιόπιστο ηλεκτρικό δίκτυο στο New Brunswick και στη Nova Scotia», δήλωσε ο Αξιότιμος κ. Navdeep Bains, Υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Οικονομικής Ανάπτυξης στον Καναδά. «Οι στρατηγικές μας επενδύσεις στο έργο της Siemens θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας μεσαίας τάξης, θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και θα εδραιώσουν τη θέση μας ως παγκόσμιου ηγέτη στις καθαρές τεχνολογίες».
«Αυτή η συνεργασία θα είναι πραγματικά πρωτοποριακή. Μαζί με την NB Power και τη Nova Scotia Power, θα αναπτύξουμε και θα εφαρμόσουμε μια ισχυρή Energy System Platform (ESP) (πλατφόρμα ενεργειακού συστήματος) βασισμένη στο cloud, που θα επιτρέπει σε όλους να συμμετέχουν στην ενεργειακή αγορά», δήλωσε ο Faisal Kazi, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Canada. «Η πλατφόρμα ESP θα καταστήσει δυνατή την ανάλυση δεδομένων, θα διασφαλίσει τη συνδεσιμότητα και θα παράσχει εργαλεία στους προγραμματιστές για να δημιουργήσουν πελατοκεντρικές εφαρμογές και υπηρεσίες. Η πλατφόρμα θα βελτιστοποιήσει, επίσης, το συνολικό ηλεκτρικό δίκτυο και θα μειώσει το κόστος μετάβασης σε ένα πιο πράσινο μέλλον όχι μόνο για τον Καναδά, αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη».
Η Siemens θα ερευνήσει και θα αναπτύξει το καναδικό λογισμικό ESP, και η NB Power και η NSP θα παράσχουν τα απαραίτητα κεφάλαια και τις επαφές με τους πελάτες για να επιδείξουν και να δοκιμάσουν αυτές τις πλατφόρμες σε πραγματικά σενάρια και σε πραγματικό χρόνο. Η Siemens και οι συνεργάτες της δεσμεύτηκαν, επίσης, να ενισχύσουν τη συνεργασία τους με τα μετα-δευτεροβάθμια ιδρύματα, ενισχύοντας τη διαφορετικότητα των φύλων στο ανθρώπινο δυναμικό, αναπτύσσοντας την πνευματική ιδιοκτησία (IP) που παράγεται στον Καναδά και δημιουργώντας μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με τις τοπικές κοινότητες των αυτοχθόνων πληθυσμών στον τομέα της καθαρής ενέργειας.
«Οι πελάτες μας βασίζονται σε εμάς για αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή και καθαρή ενέργεια. Καθώς συνεχίζουμε να οδηγούμε τον Καναδά στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, χρειαζόμαστε καινοτόμες λύσεις για να προσθέσουμε νέες πηγές ενέργειας στο δίκτυό μας. Με την επιφύλαξη της έγκρισης της ρυθμιστικής αρχής, η επένδυση στο Amherst Smart Project θα μας βοηθήσει να μάθουμε πώς να ενσωματώσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις νέες τεχνολογίες στην εξυπηρέτηση πελατών μας, προβάλλοντας την Amherst ως μια προοδευτική, έξυπνη ενεργειακή κοινότητα», δήλωσε η Karen Hutt, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Nova Scotia Power.
«Στόχος μας είναι να εξαλείψουμε σταδιακά το υπολειπόμενο 20 με 25% της γενιάς μας που παράγει άνθρακα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την προστασία των πελατών μας από τις σημαντικές αυξήσεις των επιτοκίων που προέκυψαν από την μετάβαση σε άλλο (ενεργειακό) δίκτυο. Ο μόνος τρόπος για να έχουμε ένα μέλλον που θα στηρίζεται πλήρως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι η χρήση τεχνολογίας έξυπνων δικτύων που διευκολύνει την αποδοχή μικρής κλίμακας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο δίκτυο», δήλωσε ο Gaëtan Thomas, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της NB Power. «Με αυτές τις νέες ομοσπονδιακές επενδύσεις, θα είμαστε σε θέση να επιταχύνουμε τα πιλοτικά projects μας και τις δοκιμές, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες θα αποκτήσουν ένα πιο πράσινο δίκτυο στο New Brunswick χωρίς τα προβλήματα που βλέπουμε σε άλλα μέρη του κόσμου.»
Ο αξιότιμος κ. Navdeep Bains, Υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Οικονομικής Ανάπτυξης, συναντήθηκε με τον Cedrik Neike, Μέλος του Δ.Σ. της Siemens AG με Ειδική Αρμοδιότητα για τη Διεύθυνση Energy Management, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Η χρηματοδότηση ανακοινώθηκε μέσω ενός δελτίου τύπου της κυβέρνησης του Καναδά, μετά τη συνάντηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης