Ηλεκτρισμός

Αναστέλλεται η αγορά αυστραλιανού άνθρακα από την Κίνα

Αναστέλλεται η αγορά αυστραλιανού άνθρακα από την Κίνα
Ο εκτελωνισμός διαρκεί συνήθως πέντε έως 20 ημέρες. Τώρα μπορεί να φτάσει και τις 45 ημέρες
Αναστέλλεται η αγορά αυστραλιανού άνθρακα από την Κίνα, καθώς οι χρόνοι εκκαθάρισης μέσω των τελωνείων της Κίνας έχουν διπλασιαστεί σε 40 μέρες ή περισσότερο, αναφέρει το Reuters.
Ειδικότερα, οι traders ανέφεραν ότι επηρεάστηκαν μόνο τα φορτία από την Αυστραλία.
«Σταματήσαμε να παραγγέλνουμε άνθρακα από την Αυστραλία, επειδή δεν είναι γνωστό πόσο καιρό θα διαρκέσει ο περιορισμός», δήλωσε ένας διευθυντής σε εμπορική εταιρεία που εδρεύει στη Σαγκάη και αγοράζει συνήθως περίπου 400.000 τόνους αυστραλιανού άνθρακα κάθε μήνα.
Ο εκτελωνισμός διαρκεί συνήθως πέντε έως 20 ημέρες. Τώρα μπορεί να φτάσει και τις 45 ημέρες, δήλωσε ο διευθυντής, ζητώντας να μην ταυτοποιηθεί, καθώς δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει στα ΜΜΕ.
Δεν ήταν σαφές γιατί η Κίνα ενίσχυσε τους ελέγχους στις αυστραλιανές εισαγωγές, αλλά η ένταση μεταξύ του Πεκίνου και της Καμπέρρα έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες σχετικά με τα ζητήματα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και της επιρροής της Κίνας στα νησιά του Ειρηνικού.
Η Κίνα έχει περιορίσει τις εισαγωγές άνθρακα στο παρελθόν για να στηρίξει τους εγχώριους ανθρακωρύχους και να μειώσει την κατανάλωση για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης