Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Παύση συναλλαγών της ρωσικής τράπεζας Gazprombank με την PDVSA - Ντόμινο εξελίξεων

Παύση συναλλαγών της ρωσικής τράπεζας Gazprombank με την PDVSA - Ντόμινο εξελίξεων
Στις 28 Ιανουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αναγνώρισαν γρήγορα τον Γκουάιδο ως τον προσωρινό πρόεδρο της χώρας, μπλόκαραν περιουσιακά στοιχεία της PDVSA αξίας 7 δισ. δολαρίων υπό τη δικαιοδοσία τους
Ανυπόστατες χαρακτήρισε τις αναφορές περί κατάσχεσης των λογαριασμών της εταιρείας από τη ρωσική τράπεζα Gazprombank, η ανακοίνωση που εξέδωσε η PDVSA αναφορικά με το ζήτημα.
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας PDVSA αντέκρουσε την Κυριακή αναφορές για υποτιθέμενη κατάσχεση των λογαριασμών της εταιρείας από τη ρωσική τράπεζα Gazprombank.
Νωρίτερα την ίδια μέρα, το Reuters ανέφερε ότι η Gazprombank αποφάσισε να παγώσει τους λογαριασμούς της PDVSA και να αναστείλει τις συναλλαγές της, προκειμένου να μειώσει τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με τις κυρώσεις των ΗΠΑ.
«Η PDVSA αντικρούει τις κακόβουλες αναφορές, σκοπός των οποίων είναι να παραπλανήσουν τον λαό της Βενεζουέλας, αυτό είναι ένα ψέμα», ανέφερε η εταιρεία στο λογαριασμό της στο Twitter, δημοσιεύοντας στιγμιότυπα των αναφορών σχετικά με την κατάσχεση των λογαριασμών της.
Στις 28 Ιανουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αναγνώρισαν γρήγορα τον Γκουάιδο ως τον προσωρινό πρόεδρο της χώρας, μπλόκαραν περιουσιακά στοιχεία της PDVSA αξίας 7 δισ. δολαρίων υπό τη δικαιοδοσία τους και επέβαλαν απαγόρευση συναλλαγών με την εταιρεία, ως μέρος των προσπαθειών για τη διευκόλυνση της πολιτικής μετάβασης στη χώρα.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνουσίν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι, μπλοκάροντας τα περιουσιακά στοιχεία της PDVSA, οι Ηνωμένες Πολιτείες πράττουν προς το συμφέρον του λαού της Βενεζουέλας. Το Καράκας έχει καταδικάσει την κίνηση ως παράνομη και κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι επιδιώκει να πάρει στα χέρια της στα αποθέματα πετρελαίου της Βενεζουέλας.
Η Ρωσία, η Κίνα και το Μεξικό ήταν μεταξύ των κρατών που υποστήριξαν τον Μαδούρο εν μέσω της πολιτικής κρίσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης