Ηλεκτρισμός

Η EDF Energy έχασε 200.000 πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018

Η EDF Energy έχασε 200.000 πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018
Η παραγωγή στις βρετανικές πυρηνικές μονάδες της EDF μειώθηκε κατά 7,5% σε 59,1 terrawatt, κυρίως λόγω παρατεταμένων διακοπών σε τέσσερις από τους 15 αντιδραστήρες του Ηνωμένου Βασιλείου
Η EDF Energy, ένας από τους έξι μεγάλους προμηθευτές ενέργειας της Βρετανίας, έχασε 200.000 πελάτες το 2018, ανέφερε η γαλλική μητρική εταιρεία EDF στα αποτελέσματα του ομίλου που ανακοίνωσε την Παρασκευή 15/2/2019.
Οι μεγάλοι προμηθευτές ενέργειας της Βρετανίας αντιμετωπίζουν έντονο ανταγωνισμό από περισσότερες από 60 μικρότερες εταιρείες, οι οποίες τώρα ελέγχουν περίπου το 25% της αγοράς, από μόλις 1% περίπου πριν από επτά χρόνια.
Οι λογαριασμοί κατοικίας της EDF Energy για φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια μειώθηκαν συνολικά σε 4,9 εκατομμύρια, ανακοίνωσε  η εταιρεία.
Ο βρετανικός βραχίονας της EDF ανέφερε επίσης ότι η αναστολή των πληρωμών βάσει της αγοράς χωρητικότητας της Βρετανίας, για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της υψηλής ζήτησης,  κόστισε στην εταιρεία 69 εκατομμύρια λίρες (88 εκατομμύρια δολάρια).
Μια απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέρυσι ανάγκασε τη Βρετανία να σταματήσει τις πληρωμές στο πλαίσιο του καθεστώτος, αλλά η κυβέρνηση της Βρετανίας λέει ότι αναμένει να προβεί σε αναδρομικές πληρωμές μόλις αποκατασταθεί.
"Είμαστε βέβαιοι ότι η αναστολή της αγοράς  χωρητικότητα  θα αρθεί και  οι πληρωμές θα γίνουν σε εύθετο χρόνο", ανέφερε η EDF.
Η παραγωγή στις βρετανικές πυρηνικές μονάδες της EDF μειώθηκε κατά 7,5% σε 59,1 terrawatt, κυρίως λόγω παρατεταμένων διακοπών σε τέσσερις από τους 15 αντιδραστήρες του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Hunterston και Dungeness B, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019.
Τα αποτελέσματα του ομίλου EDF, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης τη γαλλική πυρηνική του δραστηριότητα, περιλάμβαναν πρόβλεψη  κερδών 15,3-16 δισ.ευρώ για το 2019 χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για περίπου 16 δισεκατομμύρια.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης