Πετρέλαιο

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου - Προς μείωση 3% οι δαπάνες για γεωτρήσεις το 2019

tags :
Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου - Προς μείωση 3% οι δαπάνες για γεωτρήσεις το 2019

Οι εταιρείες πρόσθεσαν τρεις πλατφόρμες πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 15 Φεβρουαρίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 857

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενέργειας αύξησαν την περασμένη εβδομάδα τον αριθμό των εξέδρων εξόρυξης πετρελαίου που λειτουργούν, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, εν μέσω ανησυχιών ότι η προμήθεια αργού θα κατακλύσει την παγκόσμια ζήτηση καθώς η παραγωγή των ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται από τα επίπεδα ρεκόρ.
Οι εταιρείες πρόσθεσαν τρεις πλατφόρμες πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 15 Φεβρουαρίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 857, σύμφωνα με στοιχεία της  Baker Hughes που ανακοίνωσε  την Παρασκευή 15/2/2019.
Η καταμέτρηση της εξέδρων των ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, εξακολουθεί να είναι υψηλότερος από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν είχαν ενεργοποιηθεί 798 εγκαταστάσεις, καθώς οι εταιρείες ενέργειας αύξησαν τις δαπάνες τους το 2018 για να επωφεληθούν από τις  υψηλότερες τιμές το ίδιο έτος.
Χάρη στην έκρηξη του σχιστολιθικού, οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν ο κορυφαίος παραγωγός αργού στον κόσμο πέρυσι και η παραγωγή ρεκόρ αναμένεται να αυξηθεί φέτος κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) στα 12,4 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με τη μηνιαία πρόβλεψη της αμερικανικής ενεργειακής υπηρεσίας Energy Information Administration.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ΙΕΑ προειδοποίησε στη μηνιαία έκθεσή του αυτή την εβδομάδα ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα «αγωνιστεί» φέτος για να απορροφήσει την ταχέως αναπτυσσόμενη προμήθεια αργού πετρελαίου εκτός του ΟΠΕΚ, επισημαίνοντας την αύξηση της παραγωγής των ΗΠΑ.
Ωστόσο, οι αμερικανικές εταιρείες έχουν απομακρύνει κατά μέσο όρο 28 εγκαταστάσεις φέτος, δεδομένου ότι η έλλειψη χωρητικότητας αγωγού στη λεκάνη της Permian, το μεγαλύτερο πεδίο σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ, απέκλεισε μέρος της παραγωγής την ώρα που οι επενδυτές πίεζαν τους παραγωγούς να μειώσουν τις δαπάνες και να αυξήσουν τις αποδόσεις των μετοχών.
Η τιμή του αργού στην Permian του Δυτικού Τέξας και του Νέου Μεξικού μειώθηκε απότομα πέρσι, με την τιμή πώλησης να διαμορφώνεται έως και 18 δολάρια κάτω από τις  τιμές αναφοράς των Η.Π.Α.
Η Pioneer Natural Resources Co, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της Permian, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να μειώσει το 2019 τις κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά 11%, ή περίπου 350 εκατομμύρια δολάρια, επιβραδύνοντας την αύξηση της παραγωγής της.
Τα αμερικανικά συμβόλαια αργού διαπραγματεύονταν την Παρασκευή 15/2/2019 γύρω στα 55 δολάρια το βαρέλι, περίπου 5% για την εβδομάδα, καθώς οι περικοπές στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ ενθάρρυναν τους επενδυτές.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονταν περίπου 57 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2019 και το 2020.
Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προέβλεπε το Intermediate Spot Crude Oil για το Δυτικό Τέξας θα ήταν κατά μέσο όρο 54,79 δολάρια το 2019 και 58,00 δολάρια το 2020, από το μέσο όρο των 65,06 δολ. Το 2018.
Σύμφωνα με την ΕΙΑ η πρόβλεψη για το West Texas Intermediate  στην spot αγορά αναμένεται κατά μέσον όρο στα 54,79 δολάρια το 2019 και στα 58,00 δολ. το 2020, από το μέσο όρο των 65,06 δολ. το 2018.
Η αμερικανική εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Cowen & Co ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι πρώιμες ενδείξεις από τις εταιρείες ερευνών και παραγωγής (E & P) που παρακολουθεί δείχνουν μείωση κατά 3% των κεφαλαιουχικών δαπανών για γεώτρηση και ολοκλήρωση το 2019.
Συνολικά, με την Cowen οι εταιρείες της E & P δαπάνησαν περίπου 93,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.
Υπήρξαν 1.051 εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την Baker Hughes. Οι περισσότερες εξέδρες παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.
Οι αναλυτές της Simmons & Co, ειδικοί της ενέργειας στην αμερικανική τράπεζα επενδύσεων Piper Jaffray, προβλέπουν αυτή τη βδομάδα ότι ο μέσος συνδυασμός εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου θα υποχωρήσεις από 1.032 το 2018 σε 999 το 2019 και θα αυξηθεί στα 1.087 το 2020 διατηρώντας αμετάβλητες τις προβλέψεις τους.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης