Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Shell εξαγοράζει την γερμανική εταιρεία κατασκευής ηλιακών μπαταριών Sonnen

tags :
Η Shell εξαγοράζει την γερμανική εταιρεία κατασκευής ηλιακών μπαταριών Sonnen
Η Sonnen, η οποία διαθέτει 40.000 συστήματα μπαταριών σε όλο τον κόσμο, το 2017 είχε πωλήσεις 65 εκατ. ευρώ
Η Royal Dutch Shell θα εξαγοράσει την γερμανική εταιρεία κατασκευής  ηλιακών μπαταριών Sonnen, καθώς η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου επεκτείνει την επιχείρηση ηλεκτρισμού στην προσπάθειά της να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στην παγκόσμια μετάβαση σε ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
Η Sonnen, η οποία διαθέτει 40.000 συστήματα μπαταριών σε όλο τον κόσμο και το 2017 είχε πωλήσεις 65 εκατομμυρίων ευρώ (73 εκατομμύρια δολάρια), είναι ηγέτης στην αγορά μπαταριών οικιακής χρήσης και έχει επεκταθεί σε συστήματα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
Η έγκριση και η ολοκλήρωση της συναλλαγής, με τη συμμετοχή της Shell New Energies, αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, δήλωσε εκπρόσωπος της Sonnen, χωρίς να ανακοινώσει το τίμημα.
Η Sonnen θα συνεχίσει να λειτουργεί στη βαυαρική πόλη Wildpoldsried και η διοίκησή της θα παραμείνει, σημείωσε.
Η Γερμανία διαθέτει 1,5 εκατομμύρια ηλιακά συστήματα των οποίων οι επιδοτήσεις πρόκειται να καταργηθούν στα επόμενα χρόνια. Με την αγορά μπαταριών, οι ιδιοκτήτες κατοικιών μπορούν να αποθηκεύσουν την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στο σπίτι και να την χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι ή να την πουλήσουν στο δίκτυο.
Η Shell, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, επιτάχυνε τις επενδύσεις σε αγορές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ηλεκτρικής ενέργειας, στοιχιματίζοντας στην ταχεία αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων και της μετάβασης σε καθαρότερες πηγές ενέργειας.
Έχει αποκτήσει τεχνολογίες φόρτισης οχημάτων, παραγωγούς ηλιακής ενέργειας και  εταιρείες λιανικής πώλησης και  προμηθευτές ενέργειας. Η Shell επένδυσε στη Sonnen πέρυσι για να την βοηθήσει να αναπτυχθεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης