Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Κηρύσσει κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικό - Προχωρούν εξαιρετικά καλά οι συνομιλίες με Κίνα

tags :
Trump: Κηρύσσει κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικό - Προχωρούν εξαιρετικά καλά οι συνομιλίες με Κίνα
«Θα υπογράψουμε σήμερα και θα εφαρμόσουμε μια εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αυτό είναι σπουδαίο», δήλωσε ο Trump κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο
Κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης δήλωσε σήμερα 15/2/2019 ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ότι θα κηρύξει στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικό.
Αυτή η κίνηση αναμένεται να φέρει τον Trump σε μια νέα διαμάχη με τους Δημοκρατικούς, καθώς οι τελευταίοι κάνουν λόγο για μια αντισυνταγματική προσπάθεια εκ μέρους του Αμερικανού προέδρου για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του τείχους χωρίς την έγκριση από το Κογκρέσο .
«Θα υπογράψουμε σήμερα και θα εφαρμόσουμε μια εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αυτό είναι σπουδαίο», δήλωσε ο Trump κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο.
«Όλοι ξέρουν ότι τα τείχη λειτουργούν», επανέλαβε, κάνοντας λόγο για «εισβολή» παράτυπων μεταναστών.
«Θέλουμε να σταματήσουμε τους εγκληματίες και τις συμμορίες να έρχονται στη χώρα μας», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο ίδιος ο Trump παραδέχτηκε ότι αναμένει νομική δράση σχετικά με την κήρυξη έκτακτης ανάγκης.
«Πιθανώς να καταλήξει στο Ανώτατο Δικαστήριο», δήλωσε, ωστόσο εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι «θα κερδίσει».
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον αυτού του μέτρου.
Η ηγεσία των Δημοκρατικών αμέσως κατήγγειλε ένα «βίαιο πλήγμα» σε βάρος του αμερικανικού συντάγματος.
Αναφορικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, ο Trump δήλωσε πως προχωρούν «εξαιρετικά καλά», ενώ επεσήμανε ότι μια πραγματική συμφωνία με το Πεκίνο είναι πιο κοντά από ποτέ.
«Θα ήταν τιμή μου να καταργήσω τους δασμούς εάν μπορέσουμε να πετύχουμε μια συμφωνία με την Κίνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Trump.
Όπως δήλωσε ο Trump, θα συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο, Xi Jinping, κάποια στιγμή μετά τις συνομιλίες της επόμενης εβδομάδας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης