Πετρέλαιο

Συνεχίστηκαν σε χαμηλότερο επίπεδο οι εισαγωγές πετρελαίου της Ν. Κορέας από το Ιράν τον Ιανουάριο

Συνεχίστηκαν σε χαμηλότερο επίπεδο οι εισαγωγές πετρελαίου της Ν. Κορέας από το Ιράν τον Ιανουάριο
Η Νότια Κορέα, ένας από τους μεγαλύτερους ασιανούς πελάτες του Ιράν, εισήγαγε 227.941 τόνους ιρανικού αργού τον Ιανουάριο ή 53.676 βαρέλια την ημέρα (bpd)
Κανονικά συνεχίστηκαν οι εισαγωγές ιρακινού πετρελαίου της Ν. Κορέας τον Ιανουάριο έπειτα από τη διακοπή τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία, με τις αποστολές να είναι μειωμένες κατά 76% σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2018.
Ειδικότερα, ο πέμπτος μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού δεν ξεκίνησε αμέσως τις εισαγωγές, κυρίως λόγω πληρωμών και ασφαλιστικών ζητημάτων.
Η Νότια Κορέα, ένας από τους μεγαλύτερους ασιανούς πελάτες του Ιράν, εισήγαγε 227.941 τόνους ιρανικού αργού τον Ιανουάριο ή 53.676 βαρέλια την ημέρα (bpd), σύμφωνα με στοιχεία του τελωνείου της χώρας.
Συνολικά, η Ν. Κορέα έστειλε 12,46 εκατ. τόνους αργού τον Ιανουάριο ή 2,94 εκατ. Bpd, μειωμένη κατά 5,9% από 13,25 εκατ. τόνους σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία.
Τον Ιανουάριο, η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ μειώθηκε κατά περίπου 800.000 bpd στα 30,81 εκατομμύρια bpd και η μεγαλύτερη πτώση της προσφοράς προήλθε από τη Σαουδική Αραβία, de facto ηγέτης του καρτέλ πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης