Διεθνή

ΗΠΑ: Υποβάθμιση προβλέψεων για το ΑΕΠ δ’ 3μηνου 2018 από Barclays και J.P. Morgan

tags :
ΗΠΑ: Υποβάθμιση προβλέψεων για το ΑΕΠ δ’ 3μηνου 2018 από Barclays και J.P. Morgan
Στην υποβάθμιση των προβλέψεών τους για την ανάπτυξη του ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά το δ' τρίμηνο του 2018, προχώρησαν οι Barclays και J.P. Morgan
Στην υποβάθμιση των προβλέψεών τους για την ανάπτυξη του ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018, προχώρησαν σήμερα (14/2/2019) οι Barclays και J.P. Morgan, στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για τις λιανικές πωλήσεις.
Οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ κατέγραψαν τον Δεκέμβριο του 2018 τη μεγαλύτερη πτώση σχεδόν των τελευταίων δέκα ετών, σε μια ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία κατέβασε ταχύτητα στα τέλη του 2018.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ «βούλιαξαν» κατά 1,2% τον Δεκέμβριο του 2018, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν η οικονομία αναδυόταν από την ύφεση, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση 0,2%.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της J.P. Morgan Michael P. Ferol, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά πάσα πιθανότητα με ετήσιο ρυθμό 2,0% στο τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, ενώ η προηγούμενη εκτίμηση της τράπεζας τοποθετούσε την ανάπτυξη στο 2,6%.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, οι πιο αδύναμες προοπτικές αντανακλούν μια πιθανή επιβράδυνση στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του περασμένου έτους, στο 2,8%, όταν η προηγούμενη πρόβλεψη της τράπεζας έκανε λόγο για αύξηση της τάξης του 3,8%.
Η τελευταία έκθεση για τις λιανικές πωλήσεις «ήταν ανομοιόμορφη και, σε ορισμένες περιπτώσεις, σοκαριστικά αδύναμη», έγραψε ο Feroli.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι της Barclays περιέκοψαν την πρόβλεψή τους για το ΑΕΠ του δ’ τριμήνου στο 2,1% από 2,8%.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης