Φυσικό Αέριο

Ινδία: Συμφωνία της Petronet με την Tellurian για επένδυση στη Λουιζιάνα και την αγορά LNG

Ινδία: Συμφωνία της Petronet με την Tellurian για επένδυση στη Λουιζιάνα και την αγορά LNG
Μια επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων στο Driftwood θα παρείχε στους συμμετέχοντες δικαιώματα πάνω από ένα εκατομμύριο τόνους LNG
Η ινδική εταιρεία εισαγωγής φυσικού αερίου Petronet LNG υπέγραψε την Πέμπτη 14/2//2019 συμφωνία με την Tellurian Inc για να επενδύσει στο προτεινόμενο έργο Driftwood στη Λουιζιάνα στις Ηνωμένες Πολιτείες και να αγοράσει υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), ανακοίνωσε η Tellurian.
Η συμφωνία, που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια εμπορικών συνομιλιών υψηλού επιπέδου μεταξύ ΗΠΑ και Ινδίας για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων, θα αποτελέσει την πρώτη επένδυση της Petronet στις ΗΠΑ αν λειτουργήσει.
Ο Amos Hochstein, Ανώτερος Αντιπρόεδρος στην Tellurian Inc, υπέγραψε το μνημόνιο συνεννόησης με αξιωματούχο της Petronet LNG μέσω τηλεοπικής σύνδεσης παρουσία του Prabhat Singh, διευθύνοντα σύμβουλο της ινδικής εταιρείας.
Ο Hochstein ήταν μέρος της αντιπροσωπείας που επρόκειτο να συνοδεύσει τον αμερικανικό υπουργό Εμπορίου Wilbur Ross, αλλά το ταξίδι ακυρώθηκε λόγω κακοκαιρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Ινδία επεκτείνει το δίκτυο αγωγών της και κατασκευάζει νέους τερματικούς σταθμούς εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου για να ενισχύσει τη χρήση του καθαρότερου καυσίμου.
Ο πρωθυπουργός Narendra Modi έχει θέσει ως στόχο να αυξήσει το μερίδιο του φυσικού αερίου στο συνολικό ενεργειακό μείγμα της Ινδίας στο 15% τα επόμενα χρόνια από περίπου 6,5%.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Tellurian Meg Gentle δήλωσε: «Υποστηρίζουμε το όραμα της Petronet να είναι βασικός προμηθευτής ενέργειας στην Ινδία και προσβλέπουμε στην παροχή καθαρού, χαμηλού κόστους και αξιόπιστου φυσικού αερίου από το Driftwood LNG».
Η Tellurian προσφέρει συμμετοχή στην εταιρεία Driftwood Holdings, η οποία απαρτίζεται από την ανάντη εταιρεία της Tellurian, τον αγωγό και τον επερχόμενο τερματικό σταθμό, ο οποίος θα μπορεί να εξάγει 27,6 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως.
Μια επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων στο Driftwood θα παρείχε στους συμμετέχοντες δικαιώματα πάνω από ένα εκατομμύριο τόνους LNG κατά τη διάρκεια του έργου, σύμφωνα με παρουσίαση της Tellurian που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας των ΗΠΑ.
Η Tellurian ελπίζει να ξεκινήσει την παραγωγή το 2023.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης