Τελευταία Νέα

Ξεπέρασε τις 100.000 θέσεις εργασίας ο κλάδος της ηλιακής ενέργειας των ΗΠΑ

Ξεπέρασε τις 100.000 θέσεις εργασίας ο κλάδος της ηλιακής ενέργειας των ΗΠΑ
Η πτώση του 2018 ήταν μικρότερη από την πτώση των θέσεων εργασίας στη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας μεταξύ 2016 και 2017
Κατά 150.000 θέσεις επεκτάθηκε το εργατικό δυναμικό της βιομηχανίας ηλιακής ενέργειας των ΗΠΑ κατά την περίοδο 2010 – 2018, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή από το Ηλιακό Ίδρυμα. Μόνο το περασμένο έτος, ωστόσο, ο τομέας έχασε σχεδόν 8.000 θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με το oil price, η μείωση του εργατικού δυναμικού αποδόθηκε στον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αλλά στην πραγματικότητα η πτώση του 2018 ήταν μικρότερη από την πτώση των θέσεων εργασίας στη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας μεταξύ 2016 και 2017: κατά την περίοδο αυτή, χάθηκαν περισσότερες από 9.000 θέσεις εργασίας.
Φέτος, παρά την συνεχιζόμενη εμπορική σύγκρουση, το Ηλιακό Ίδρυμα αναμένει προσθήκες εργασίας στον κλάδο με τις μακροπρόθεσμες προοπτικές να είναι αισιόδοξες.
«Παρά τα δύο δύσκολα χρόνια, οι μακροπρόθεσμες προοπτικές είναι αισιόδοξες καθώς όλο και περισσότεροι Αμερικανοί στρέφονται στην χαμηλού κόστους ηλιακή ενέργεια και στις λύσεις της αποθήκευσης για να τροφοδοτήσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους» τόνισε ο Διευθύνων σύμβουλος του Solar Foundation Andrea Luecke.
Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι: «Η επέκταση της ηλιακής ενέργειας και η αποθήκευσή της σε ολόκληρη την Αμερική θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας, θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, θα ενισχύσει τις τοπικές οικονομίες και θα δημιουργήσει ανθεκτικές και προσαρμοστικές κοινότητες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης