Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συμφωνία Σουδάν - Κίνας για συνεργασία στο ουράνιο

Συμφωνία Σουδάν - Κίνας για συνεργασία στο ουράνιο
H κυβέρνηση του Σουδάν αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα για τις επενδύσεις ουρανίου
Με την κινεζική εθνική πυρηνική εταιρεία CNNC συμφώνησε να συνεργαστεί το Σουδάν για την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας με τον εμπλουτισμό ουρανίου.
Ο Mohammed Abdullah, διευθυντής του Οργανισμού Γεωλογικής Έρευνας, σε συνέντευξη με το Σουδανικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SUNA, ανακοίνωσε ότι το σουδανικό υπουργείο πετρελαίου, φυσικού αερίου και μεταλλείων, υδάτινων πόρων και ηλεκτρισμού θα συνεργαστεί με το CNNC για τον εμπλουτισμό του ουρανίου της χώρας.
H κυβέρνηση του Σουδάν αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα για τις επενδύσεις ουρανίου, μετά από διαβουλεύσεις με τις αρχές ασφαλείας, σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού Εμπορίου της χώρας στις 12 Μαρτίου 2018.
Κατά την επίσκεψη του Omar al-Bashir, του προέδρου του Σουδάν στη Ρωσία τον Νοέμβριο του 2017, και οι δύο κυβερνήσεις υπέγραψαν συμφωνία για "συνεργασία για την ειρηνική χρήση της ατομικής ενέργειας".
Αργότερα στις 21 Δεκεμβρίου 2017, ο Υφυπουργός Υδατικών Πόρων, Άρδευσης και Ηλεκτρικής Ενέργειας του Σουδάν, Omar al-Bashir και ο Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Rosatom υπέγραψαν συμφωνία να αναπτύξει ένα έργο κατασκευής πυρηνικού σταθμού στην περιοχή του Σουδάν.
Σύμφωνα με την κυβερνητική έκθεση του Σουδάν το 2010, η χώρα διαθέτει 1,5 εκατομμύρια τόνους αποθεμάτων ουρανίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης