Ευοίωνες οι μελλοντικές προοπτικές της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Ιαπωνίας

Ευοίωνες οι μελλοντικές προοπτικές της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Ιαπωνίας
Ελπιδοφόρο το μέλλον της Ιαπωνίας στις ΑΠΕ
Θετικές φαίνονται οι προοπτικές της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Ιαπωνίας, καθώς η χωρητικότητα της χώρας αναμένεται να φθάσει τα 4 GW το 2028, μια 62πλάσια αύξηση από πέρυσι, σύμφωνα με νέα έρευνα από την Wood Mackenzie.
Λόγω της πυρηνικής καταστροφής το 2011, η Ιαπωνία αγωνίστηκε για να επαναφέρει πυρηνικούς αντιδραστήρες στο δίκτυο. Μέχρι σήμερα, έχουν επιστρέψει εννέα αντιδραστήρες και έχουν λειτουργική ισχύ έως 9 GW.
«Η Ιαπωνία θα αντιμετωπίσει έλλειμμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μεγαλύτερη από 10 GW μέχρι το 2030, καθώς αγωνίζεται να επανεκκινήσει 30 πυρηνικούς αντιδραστήρες για να εκπληρώσει τον εθνικό πυρηνικό στόχο του 20-22% του εθνικού ενεργειακού μίγματος» τόνισε η Wood Mackenzie.
Ο ανώτερος αναλυτής Robert Liew στην Wood Mackenzie δήλωσε, υπό το πρίσμα της έλλειψης ισχύος, η Ιαπωνία θα πρέπει να αυξήσει τις εισαγωγές άνθρακα, υποστηριζόμενες από την ικανότητα ανανεώσιμης ενέργειας.
Όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα ζητήματα κλίμακας και η υπεράκτια αιολική ενέργεια είναι ένα πλεονέκτημα, τόνισε ο Liew.
O Liew δήλωσε ότι οι μεσοπρόθεσμες έως μακροπρόθεσμες προοπτικές για την αιολική ενέργεια στην ανοικτή θάλασσα στην Ιαπωνία φαίνονται ιδιαίτερα ελπιδοφόρες με τη συμμετοχή του TEPCO και με νέα μέτρα πολιτικής για την υποστήριξη της ανάπτυξης του ανέμου.
Αναμένουμε ότι η Ιαπωνία θα αποτελέσει βασική αιολική αγορά στην Ασία, κατέληξε η έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης