Διεθνή

Σε υψηλό επίπεδο οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο – Πλησιάζει η προθεσμία της 1ης Μαρτίου

tags :
Σε υψηλό επίπεδο οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο – Πλησιάζει η προθεσμία της 1ης Μαρτίου
Στις συνομιλίες συμμετέχουν ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ Stephen Mnuchin και ο αντιπρόεδρος της Κίνας Liu He
Σε υψηλό επίπεδο έχουν περάσει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια κοινή λύση στην μεταξύ τους εμπορική αντιπαράθεση, την ώρα που πλησιάζει η προθεσμία της 1ης Μαρτίου που έχουν ορίσει Trump και Xi Jinping για την εύρεση λύσης.
Στις συνομιλίες θα συμμετάσχουν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας Liu He, ο αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) Robert Lighthizer και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Stephen Mnuchin.
«Ανυπομονώ για τις σημερινές συνομιλίες» υποστήριξε ο Mnuchin λίγο πριν την έναρξη των συνομιλιών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο Παρασκευή 15/2.
Σημειώνεται πως οι πρόεδροι Trump και Xi Jinping έχουν δώσει προθεσμία έως την 1η Μαρτίου να βρεθεί λύση στην εμπορική αντιπαράθεση ΗΠΑ – Κίνας, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να επανέλθουν οι απειλές για νέους δασμούς.
Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μια παράταση 60 ημερών από την 1η Μαρτίου όσον αφορά το ενδεχόμενο επιβολής δασμών στα εισαγόμενα κινέζικα προϊόντα εφόσον δεν υπάρξει λύση στην εμπορική διαμάχη των δύο χωρών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης