Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Νέα καθυστέρηση στην παραγωγή πετρελαίου της Ουγκάντα – Θα ξεκινήσει το 2022

Νέα καθυστέρηση στην παραγωγή πετρελαίου της Ουγκάντα – Θα ξεκινήσει το 2022
Η CNOOC η Total και Tullow Oil έχουν τα μερίδια στα δύο μπλοκ
Η Ουγκάντα αναμένει να αρχίσει να παράγει πετρέλαιο το 2022, δήλωσε την Τετάρτη η υπουργός Ενέργειας της χώρας Irene Muloni, αναφέροντας μια μικρή καθυστέρηση από τον αναθεωρημένο στόχο του ανατολικο-αφρικανικού κράτους του 2021.
Η Ουγκάντα ανακάλυψε τα αποθέματα αργού πετρελαίου πριν από περισσότερα από 10 χρόνια, αλλά η παραγωγή έχει καθυστερήσει επανειλημμένα λόγω διαφωνιών με τους φορείς εκμετάλλευσης σχετικά με τους φόρους και την αναπτυξιακή στρατηγική.
Η έλλειψη υποδομής, όπως ένας αγωγός μεταφοράς και μια μονάδα ραφιναρίσματος, έχει επίσης καθυστερήσει την παραγωγή.
"Η παραγωγή αναμένουμε τώρα  να ξεκινήσει μέχρι το 2022, η πρώτη μας παραγωγή, από τα μπλοκ Kingfisher και Tilenga", δήλωσε η Irena Muloni στο Reuters στο περιθώριο της διάσκεψης Petrotech.
Η κινεζική CNOOC η γαλλική Total  και η αγγλική Tullow Oil έχουν τα μερίδια στους δύο τομείς. Η CNOOC είναι ο φορέας εκμετάλλευσης της περιοχής Kingfisher, ενώ η Total έχει την ανάπτυξη του Tilenga.
"Ετοιμαζόμαστε για παραγωγή, πρέπει να οικοδομήσουμε έναν αγωγό για τις εξαγωγές και ένα διυλιστήριο για να προσθέσουμε αξία, οπότε αν δεν γίνουν τα δύο αυτά έργα, δεν μπορούμε να αρχίσουμε να παράγουμε", ανέφερε.
Τον Απρίλιο του περασμένου έτους η Ουγκάντα υπέγραψε συμφωνία με μια κοινοπραξία, συμπεριλαμβανομένης μιας θυγατρικής της General Electric, για την κατασκευή και τη λειτουργία ενός διυλιστηρίου 60.000 βαρελιών ημερησίως που θα κοστίσει μεταξύ 3 και 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το διυλιστήριο αναμένεται να λειτουργήσει έως το 2023.
Η κ. Muloni δήλωσε ότι η Ουγκάντα, η οποία εισάγει ραφιναρισμένα καύσιμα, θα ανακοινώσει τον επόμενο γύρο αδειών εξερεύνησης τον Μάιο.
Μια τελική επενδυτική απόφαση για το διυλιστήριο θα ληφθεί μέχρι το Σεπτέμβριο του 2020 και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια,σημείωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης