Τελευταία Νέα

Κατασκευή αιολικού πάρκου ισχύος 140 MW στη Ν. Αφρική από την Enel

Κατασκευή αιολικού πάρκου ισχύος 140 MW στη Ν. Αφρική από την Enel
Το αιολικό πάρκο θα είναι σε θέση να παράγει πάνω από 460 GW ετησίως και θα αποφευχθούν περίπου 500.000 τόνοι CO2
Την κατασκευή αιολικού πάρκου στην Νότια Αφρική συνολικής ισχύος 140 MW ξεκίνησε η θυγατρική της Enel, Enel Green Power RSA.
H εταιρεία θα επενδύσει συνολικά πάνω από 200 εκατ. ευρώ για την κατσσκευή σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.
Παράληλλα, το έργο, που πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία έως το Σεπτέμβριο του 2020, είναι το τρίτο project αιολικής ενέργειας του ομίλου στην επαρχία Ανατολικού Ακρωτηρίου της Νοτίου Αφρικής.
Το αιολικό πάρκο θα είναι σε θέση να παράγει πάνω από 460 GW ετησίως και θα αποφευχθούν περίπου 500.000 τόνοι CO2.
Το αιολικό πάρκο έχει 20ετή σύμβαση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με το νοικοαφρικανικό ενεργειακό χρηματιστήριο Eskom, στο πλαίσιο της προσφοράς της κυβέρνησης για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η οποία ανέλαβε συνολικά πέντε αιολικά έργα για 700 MW στον όμιλο στον τέταρτο γύρο του Απριλίου 2015 .
«Μέσω της έναρξης της κατασκευής του αιολικού πάρκου Nxuba, το οποίο είναι το πρώτο από τα πέντε έργα που ανατέθηκαν στην εταιρεία στην ανανεώσιμη προσφορά της Νότιας Αφρικής το 2015, η Enel επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να αυξήσει και να ενισχύσει την παρουσία της στη χώρα» σημείωσε ο Antonio Cammisecra, επικεφαλής της παγκόσμιας επιχειρηματικής γραμμής του Enel Group για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Enel Green Power.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης