Τελευταία Νέα

Το Λος Άντζελες εγκαταλείπει τις νέες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου υπέρ των ΑΠΕ

Το Λος Άντζελες εγκαταλείπει τις νέες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου υπέρ των ΑΠΕ

Οι μονάδες φυσικού αερίου θα καταργηθούν σταδιακά μέχρι το 2029

Το Λος Άντζελες θα εγκαταλείψει ένα σχέδιο για την αντικατάσταση τριών παλαιότερων σταθμών παραγωγής φυσικού αερίου κατά μήκος των ακτών του με νεότερη τεχνολογία φυσικού αερίου και θα επενδύσει αντ 'αυτού σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς επιδιώκει να απομακρυνθεί από τα ορυκτά καύσιμα, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης την Τρίτη 12/2/2019 .
Το τμήμα Υδάτων και Ενέργειας του Λος Άντζελες (LADWP), η δημοτική υπηρεσία της πόλης, σχεδιάζει εδώ και χρόνια να εκσυγχρονίσει τα εργοστάσια φυσικού αερίου Scattergood, Haynes και Harbor, εν μέρει λόγω του νόμου της Καλιφόρνια του 2010 ότι οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν νερό από τον ωκεανό για ψύξη. Τα νέα, σύγχρονα εργοστάσια φυσικού αερίου θα χρησιμοποιούν αέρα.
Αλλά το Λος Άντζελες, το οποίο έχει ήδη κινηθεί για να εξαλείψει τον άνθρακα από το ενεργειακό του μείγμα, πρέπει επίσης να εγκαταλείψει το φυσικό αέριο εάν θέλει να επιτύχει το στόχο του να είναι ουδέτερο από τον  άνθρακα μέχρι το 2050, δήλωσε ο δήμαρχος Eric Garcetti. Οι μονάδες φυσικού αερίου θα καταργηθούν σταδιακά μέχρι το 2029, επεσήμανε.
"Αυτή είναι η αρχή του τερματισμού του φυσικού αερίου στο Λος Άντζελες", ανέφερε ο Garcetti. "Η κλιματική κρίση απαιτεί να κινηθούμε ταχύτερα για να σταματήσουμε την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και αυτό είναι το σημερινό θέμα".
Το 2017, το LADWP προμηθεύθηκε το ένα τρίτο της ενέργειας του από μονάδες φυσικού αερίου, σύμφωνα με την Επιτροπή Ενέργειας Καλιφόρνιας.
Οι τρεις παράκτιες μονάδες αποτελούν σχεδόν το 40%. Την ίδια χρονιά, η πόλη προμηθεύθηκε το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές όπως η ηλιακή και αιολική ενέργεια.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης