Πετρέλαιο

Άνοδος πάνω από 1,7% στις τιμές του πετρελαίου

Άνοδος πάνω από 1,7% στις τιμές του πετρελαίου
Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου σε σχεδόν 9,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Μάρτιο, περίπου μισό εκατ. βαρέλια λιγότερο από ό,τι είχε αρχικά δεσμευθεί.
Άνοδο πάνω από 1,7% σημείωνει σήμερα 12/2/2019 το πετρέλαιο ενισχυμένο από τις μειώσεις στην παραγωγή του ΟΠΕΚ και τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν και της Βενεζουέλας, αν και η άνοδος είναι επιφυλακτική λόγω της αύξησης της παραγωγής των ΗΠΑ και εν αναμονή του αποτελέσματος των εμπορικών συζητήσεων ΗΠΑ-Κίνας.
Περί τις 18:05 ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent ενισχυόταν κατά 1,89% στα 62,67 δολάρια το βαρέλι και το αργό σημείωνε άνοδο 1,83% στα 53,37 δολάρια.
Το γεγονός ότι παραμένει κλειστός ο αγωγός Keystone που μεταφέρει καναδικό πετρέλαιο στις ΗΠΑ βοήθησε, επίσης, στην αύξηση της τιμής του αμερικανικού αργού, δήλωναν έμποροι.
Αναλυτές ανέφεραν ότι οι αγορές γίνονται πιο σφιχτές λόγω των εκούσιων περικοπών παραγωγής από τις χώρες του ΟΠΕΚ και από συμμάχους τους, όπως η Ρωσία, καθώς και των κυρώσεων των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και το Ιράν, που είναι μέλη του ΟΠΕΚ.
Η Σαουδική Αραβία, που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας του κόσμου και επικεφαλής του ΟΠΕΚ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου σε σχεδόν 9,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Μάρτιο, περίπου μισό εκατ. βαρέλια λιγότερο από ό,τι είχε αρχικά δεσμευθεί.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών είναι και οι ελπίδες που έχουν εκφράσει Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι ότι ένας νέος γύρος συζητήσεων, που άρχισε στο Πεκίνο τη Δευτέρα, θα τους φέρει πιο κοντά στην εκτόνωση του εδώ και μήνες εμπορικού πολέμου τους.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης