Φυσικό Αέριο

Mantovani (ENI):Πρωταρχικός προορισμός η Ευρώπη για τα φορτία LNG των ΗΠΑ και στην επόμενη δεκαετία

Mantovani (ENI):Πρωταρχικός προορισμός η Ευρώπη για τα φορτία LNG των ΗΠΑ και στην επόμενη δεκαετία
«Αυτή τη στιγμή, η ευρωπαϊκή αγορά πληρώνει μια καλή τιμή, σίγουρα καλύτερη από την ασιατική αγορά (λαμβάνοντας υπόψη) τα έξοδα αποστολής» είπε μεταξύ άλλων ο Massimo Mantovani
Σημαντικές προβλέψεις για το μέλλον του LNG και τη σχέση που θα διαδραματίσει σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ρωσία, έκανε ο Massimo Mantovani, επικεφαλής αερίου και εμπορίας LNG στην ιταλική Eni.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους σε συνέδριο στο Κάιρο, ανέφερε ότι: «Η Ευρώπη είναι πιθανό να αποτελεί πρωταρχικό προορισμό για τα φορτία LNG των ΗΠΑ και στην επόμενη δεκαετία, καθώς το κόστος μεταφοράς καθιστά την Ευρώπη προτιμητέα έναντι της Ασίας ως προορισμό για Αμερικανούς εξαγωγείς».
Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι: «Η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει γύρω στο 2024, καθώς τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ, της Μοζαμβίκης και των ΗΠΑ.
Τόνισε ως παράδειγμα μια τελική επενδυτική απόφαση που ελήφθη νωρίτερα το Φεβρουάριο από την ExxonMobil και την Qatar Petroleum για την ανάπτυξη του έργου εξαγωγής Golden Pass στο Τέξας.
«Αυτή τη στιγμή, η ευρωπαϊκή αγορά πληρώνει μια καλή τιμή, σίγουρα καλύτερη από την ασιατική αγορά (λαμβάνοντας υπόψη) τα έξοδα αποστολής. Πιθανώς για τα επόμενα δύο χρόνια θα δούμε το LNG των ΗΠΑ στην Ιταλία, επειδή η αγορά βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση που νομίζουμε ότι θα υπάρξει χώρος. Έπειτα έχουμε 1-2 χρόνια κενό μέχρι να ξεκινήσουν τα νέα έργα. Θα έρθει πολύ LNG μετά το 2024", πρόσθεσε.
«Υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια διότι η ευρωπαϊκή αγορά αερίου μεγαλώνει, αλλά η παραγωγή μειώνεται, άρα χρειάζονται περισσότερες εισαγωγές. Το ρωσικό αέριο είναι απαραίτητο για την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά δεν μπορεί να είναι η μοναδική πηγή. Η Ρωσία θα φτάσει τα 200 δις. κ.μ. φέτος, σχεδόν το 40% της ευρωπαϊκής αγοράς. Σε αυτό το επίπεδο θα παγιωθεί. Το νέο αέριο θα πρέπει να εισαχθεί», κατέληξε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης