Τελευταία Νέα

Ανοδικό το 2018 για την αιολική ενέργεια της Αφρικής και Μέσης Ανατολής – Σε Αίγυπτο, Κένυα και Μαρόκο τα σκήπτρα

Ανοδικό το 2018 για την αιολική ενέργεια της Αφρικής και Μέσης Ανατολής – Σε Αίγυπτο, Κένυα και Μαρόκο τα σκήπτρα
Μέχρι το 2023 θα έχουν επιπλέον προστεθεί 6,5 GW
Τα 5,7 GW φθάνει η συνολική εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για προσθήκη χωρητικότητας 6,5 GW. Στην κορυφή βρίσκονται η Αίγυπτος (380 MW) και η Κένυα (310 MW).
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC), η Αφρική και η Μέση Ανατολή εγκατέστησαν δυναμικό αιολικής ενέργειας στην ξηρά 962MW το 2018, αύξηση μεγαλύτερη από 300MW σε σύγκριση με το 2017.
Μέχρι το 2023 θα έχουν επιπλέον προστεθεί 6,5 GW.

435

Αίγυπτος, Κένυα και Μαρόκο ήταν στην κορυφή της αιολικής ενέργειας για το 2018 στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, με την συμμετοχή της Siemens Gamesa να δηλώνει το μέγεθος της σπουδαιότητας.
Ο Ben Backwell, Διευθύνων Σύμβουλος της GWEC, δήλωσε: "Η δέσμευση της κυβέρνησης στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή είναι απαραίτητη για την πρόοδο της αιολικής ενέργειας.
Οι επενδύσεις σε δίκτυο και υποδομές αποτελούν βασικούς παράγοντες για την ανάπτυξη.

Από την πλευρά της, η Karin Ohlenforst, Διευθύντρια της Intelligence Market στο GWEC, δήλωσε: "Μετά από δύο χρόνια με χαμηλότερες εγκαταστάσεις, η Αφρική και η Μέση Ανατολή έφθασαν σχεδόν 1 GW νέας αιολικής χωρητικότητας, φθάνοντας σε επίπεδο παρόμοιο με το 2015 (983MW). Οι προοπτικές είναι ότι η Αφρική και η Μέση Ανατολή θα προσθέσουν πάνω από 1GW κάθε χρόνο νέας αιολικής χωρητικότητας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης