Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Οριακές μεταβολές η Wall Street στη σκιά των συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας - Απώλειες για το πετρέλαιο

tags :
Οριακές μεταβολές η Wall Street στη σκιά των συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας - Απώλειες για το πετρέλαιο
Ο  S & P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,46% στις 465,97 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street τη Δευτέρα 11/2/2019 καθώς οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στο ενδεχόμενο   ΗΠΑ και Κίνας να φθάσουν σε συμφωνία και να τερματίσουν τον συνεχιζόμενο πόλεμο δασμών.
Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 53 μονάδες ή 0,21%  στις 25053,11 μονάδες.
Ο  S & P 500  ενισχύθηκε 0,07% στις 2709,80 μονάδες.
Ο  S & P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,46% στις 465,97 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε 0,13% στιε 7307,90 μονάδες.
"Η αγορά περιμένει τώρα πληροφορίες για το εμπόριο και τα γεωπολιτικά θέματα που εξακολουθούν να υπάρχουν", δήλωσε ο Brent Schutte, επικεφαλής επενδυτικός στρατηγικός της Northwestern Mutual Wealth Management
"Είμαστε σχεδόν σε ένα σημείο αναμονής προσπαθώντας να αξιολογήσουμε αν υπάρχει η πιθανότητα μιας εμπορικής συμφωνίας", δήλωσε ο Schutte.
Η  Αxios ανέφερε την Κυριακή, επικαλούμενη δύο αξιωματούχους της κυβέρνησης, ότι οι σύμβουλοι του Προέδρου Trump έχουν ανεπίσημες συνομιλίες προκειμένου να πραγματοποιηθεί  συνάντηση τον επόμενο μήνα με τον κινέζο  Πρόεδρο Xi Jinping στο ιδιωτικό κλάμπ του Trump στη Φλόριντα. Η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου, σύμφωνα με την έκθεση. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι τίποτα δεν έχει καθοριστεί ακόμα.
Η έκθεση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση του Trump την περασμένη εβδομάδα ότι μια συνάντηση με τον Xi δεν θα συνέβαινε πριν από τις αρχές Μαρτίου. Εάν μια εμπορική συμφωνία δεν επιτευχθεί πριν από την προθεσμία, θα ισχύσουν πρόσθετοι δασμοί των ΗΠΑ για τα κινεζικά προϊόντα. Η προθεσμία αυτή θα μπορούσε να μετακινηθεί, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο CNBC την περασμένη εβδομάδα.

Το πετρέλαιο

Πιέσεις στο πετρέλαιο από την αύξηση στις εξέδρες γεωτρήσεων των ΗΠΑ, η οποία υποδεικνύει περαιτέρω άνοδο στην παραγωγή της χώρας.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent υποχώρησε 0,97% στα 61,50 δολ. ανά βαρέλι.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση 0,7% στα 52,35 δολ. ανά βαρέλι.
Περί τις 22:55 το αργό βρισκόταν στα 52,34 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 0,72% και το brent διαπραγματευόταν στα61,48 με πτώση 1%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης