Επικαιρότητα

Σ. Φάμελλος: "Η κυβέρνηση δημιουργεί ασφάλεια στην οικονομία και στη χώρα και αυτό θα καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών"

Σ. Φάμελλος:
Ο Aν.ΥΠΕΝ αναφερόμενος στα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας επεσήμανε τη θετική της πορεία,
Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας 7», στο Open Beyond Tv, ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, ερωτηθείς για τη ρηματική διακοίνωση που αποστέλλει σήμερα η Αθήνα στα Σκόπια, μέσω της οποίας ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία τόσο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, απάντησε ότι από σήμερα, ξεκινάει η αλλαγή του ονόματος της γειτονικής μας χώρας και εσωτερικά και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, αλλά και στις ταμπέλες εισόδου που θα αναγράφεται η νέα συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

"Εδώ και 25 χρόνια τα κόμματα που κυβερνούσαν στην Ελλάδα επέτρεψαν στους βόρειους γείτονές μας να αμφισβητούν το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας", σχολίασε ο Αν. ΥΠΕΝ προσθέτοντας ότι από σήμερα το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας” παύει να υφίσταται. "Αυτό το κατάφερε αυτή η κυβέρνηση. Διότι, εάν είχαμε μείνει με την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, η γειτονική χώρα θα εξακολουθούσε να ονομάζεται "Δημοκρατία της Μακεδονίας"". Επίσης, από σήμερα αλλάζουν και τα βιβλία: Τα παιδιά στη γείτονα θα σταματήσουν να διδάσκονται ότι είναι απόγονοι του Μέγα Αλέξανδρου και του Φίλιππου. "Αυτό θέλαμε τόσα χρόνια. Και αν δεν γινόταν η Συμφωνία δεν θα άλλαζαν όλα αυτά, γιατί είχαμε χάσει και το δικαίωμα του βέτο", σημείωσε και αναρωτήθηκε: "Έχει καταλάβει η ΝΔ ότι με τη θέση της ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών εναρμονίζεται με τη θέση της Τουρκίας και τη διατήρηση του ονόματος "Δημοκρατία της Μακεδονίας";".

Στη συνέχεια, ο Σωκράτης Φάμελλος αναφερόμενος στα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας επεσήμανε τη θετική της πορεία, όπως καταγράφεται στα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, της Τράπεζας της Ελλάδας, της Κομισιόν και άλλων φορέων, με ανάκαμψη του ΑΕΠ, πλεονασματικό προϋπολογισμό, μείωση της ανεργίας, αύξηση των καταθέσεων και της κατανάλωσης, των εξαγωγών, της βιομηχανικής παραγωγής, της οικοδομικής δραστηριότητας και του τουρισμού.

"Αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και τη χρεοκοπία, να την βγάλει από τη γωνία της Ευρώπης και του παγκόσμιου χάρτη και να επιλύσει χρόνια ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Η Ελλάδα έχει πλέον κατακτήσει το σεβασμό και την αξιοπιστία και σε οικονομικό και σε πολιτικό επίπεδο, είναι περισσότερο ασφαλής και είναι η χώρα που οι παγκόσμιοι ηγέτες υποδεικνύουν ως κατάλληλη για επενδύσεις. Αυτά νοιάζουν τον πολίτη, τον επιχειρηματία και τον εργαζόμενο σήμερα, και με βάση αυτά θα μας κρίνουν στις επόμενες εκλογές", επεσήμανε.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες κινητοποιήσεις των αγροτών ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι "η κυβέρνηση έχει όλη τη διάθεση να λύσει και επιπλέον προβλήματα των αγροτών. Υπάρχει αγωνία στον αγροτικό κόσμο για ζητήματα που γνωρίζουμε στην κυβέρνηση. Τα συναρμόδια υπουργεία είμαστε σε συνεργασία για την επίλυσή τους και δεν χρειάζεται να τραβήξουμε την κατάσταση στα άκρα. Για παράδειγμα, η ελάφρυνση των ασφαλιστικών βαρών των αγροτών, πριν από λίγους μήνες, ήταν μια τεράστια ανακούφιση, όπως και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και προφανώς θα γίνουν και άλλες αλλαγές, όπου χρειαστεί". Πρόσθεσε δε ότι ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κάλεσε από την αρχή τους αγρότες σε διάλογο, αλλά από τη μεριά τους μπήκαν διάφορα διαδικαστικά ζητήματα τα οποία όμως δεν αφορούν την ουσία των προβλημάτων.

"Η συζήτηση για τις διεκδικήσεις των αγροτών πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι προσχηματική. Οι κινητοποιήσεις πρέπει να έχουν σκοπό την επίλυση των προβλημάτων και όχι μόνο τη μορφή της κινητοποίησης. Αυτό δεν καταλήγει ούτε προς όφελος των αγροτών ούτε προς όφελος της κοινωνίας. Δεν νομίζω λοιπόν ότι χρειάζεται να τραβήξουμε το σκοινί προς τη μεριά των μπλόκων. Έχουμε τρόπο να λύσουμε τα θέματα μέσα από τις συναντήσεις όλων των πλευρών. Και πιστεύω ότι αυτές οι συναντήσεις θα είναι ουσιαστικές και θα γίνουν αυτή την εβδομάδα", κατέληξε.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης