Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Βουλή: Με 153 ναι η είσοδος της ΠΓΔΜ στο NATO

Βουλή: Με 153 ναι η είσοδος της ΠΓΔΜ στο NATO
Τσίπρας: Τον Οκτώβριο 2019 οι εκλογές - Μητσοτάκης: Eθνικά απαξιωμένη η κυβέρνηση
Με 153 "ναι"  υπερψηφίσθηκε από την ελληνική Βουλή η είσοδος της FYROM στο NATO.
Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική, ενώ ψήφισαν 298 βουλευτές, εκ των οποίων 153 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, 140 βουλευτές κατά, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε παρόν.
Υπέρ του Πρωτοκόλλου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Έλενα Κουντουρά (με επιστολική ψήφο), Κατερίνα Παπακώστα, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Δανέλλης, Σταύρος Θεοδωράκης.
«Παρών» δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός.
Απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι βουλευτές Εύη Χριστοφιλοπούλου, Θ. Παπαθεοδώρου, Ε. Βενιζέλος, Γ. Κασαπίδης, Στ. Παναγούλης που είχαν αποστείλει αρνητική πρόθεση ψήφου.
Απών από την ψηφοφορία ήταν και ο Β. Κόκκαλης.

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το Πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ ως Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.
Στο επίκεντρο βρέθηκε η κόντρα μεταξύ των δύο πρώην εταίρων στην κυβέρνηση, Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, οι οποίοι φρόντισαν να ανταλλάξουν ακόμη και ποιήματα στον διάλογο που είχαν, μετά την ομιλία του κ. Καμμένου, ο οποίος χαρακτήρισε ως «δολοφόνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων», τον πρωθυπουργό.
Στον κ. Καμμένο απάντησε ο πρωθυπουργός, λέγοντας: «στο μέλλον θα με ευγνωμονείτε που δεν σας άφησα να γίνεται ένας νέος Αντώνης Σαμαράς».
Όπως ήταν φυσικό υπήρξε, αν και σε κόσμια πλαίσια, αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι «στη Βενεζουέλα οι εκλογές θα γίνουν πιο γρήγορα.
Καλό θα είναι να καταλάβετε κ. Μητσοτάκη ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για μικροπολιτικά παιχνίδια, ενώ μίλησε για πρωτοφανείς καταστάσεις στο κοινοβούλιο «με μετακινήσεις και ενοικιάσεις βουλευτών»
Αναφορικά με την ουσία της συζήτησης, όπως είναι φυσικό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και όσοι έχουν ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναλύουν τις απόψεις τους υπέρ της όλου ζητήματος, ενώ όσοι αντιτίθενται σε αυτό εξακολουθούν να τονίζουν ότι η κυβέρνηση «έδωσε τα πάντα χωρίς να πάρει τίποτε».
Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία θα ήταν ονομαστική.


Τσίπρας: Στη Βενεζουέλα θα γίνουν πιο γρήγορα εκλογές απ' ότι στην Ελλάδα! - Ασύστολα ψεύδη από τον κ. Μητσοτάκη

Με τη διαβεβαίωση ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι λέει συνεχώς ψέματα για όλα τα θέματα από το «στημένο διαζύγιο της κυβέρνησης με του ΑΝΕΛ, έως τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες πέφτουν συνεχώς έξω τα τελευταία χρόνια».
«Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν βαρέθηκε να ζητά εκλογές στην Ελλάδα, αλλά τώρα άρχισε να ζητά και στη Βενεζουέλα.
Θα πρέπει να ξέρετε κ. Μητσοτάκη ότι στη Βενεζουέλα μάλλον θα γίνουν πιο γρήγορα εκλογές.
Στην Ελλάδα θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας», υποστήριξε.
Αναφερόμενος στον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, M. Weber και στην επίσκεψη του στην Αθήνα, υπογράμμισε ότι «σήμερα με τις πλάτες του κ. Weber έρχεστε να κατηγορήσετε εμάς για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Μάλλον ξεχνάτε τι έχετε υπογράψει, 4,5% εις το διηνεκές πρωτογενή πλεονάσματα είχατε υπογράψει, τώρα σας πειράζει το 3,5%;
Εγώ είμαι εδώ κ. Μητσοτάκη.
Όποτε θέλετε μπορούμε να πάμε μαζί και να διεκδικήσουμε μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα.
Αλλά τα κάνετε όλα για μικροκομματικό όφελος κ. Μητσοτάκη».
Κατηγόρησε τη Φώφη Γεννηματά και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ότι έχει ταυτιστεί πλήρως σε όλα τα θέματα με τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να διαλύσει την κεντροαριστερά αλλά ούτε και τη ΔΗΣΥ.
«Για κακή σας τύχη στην Ευρώπη τα σοσιαλιστικά κόμματα δεν ταυτίζονται με τις ακραίες θέσεις της ΝΔ.
Υπήρξε και δήλωση ότι ο κ. Weber πρέπει να πάψει να ονειρεύεται οικονομικό πραξικόπημα στην Ελλάδα.
Εμείς θέλουμε δυνατή κεντροαριστερά», συμπλήρωσε απευθυνόμενος στη ΔΗΣΥ.

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι εθνικά απαξιωμένη - Βασίστηκε σε πρόσκαιρες συμμαχίες - Είστε απέναντι από τον ελληνικό λαό

Με τη ρητή δήλωση ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κυρώσει το Πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ με το όνομα Β. Μακεδονία στο ΝΑΤΟ, ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης επικέντρωσε σημαντικό μέρος της ομιλίας του στην κατάσταση που επικρατεί στη Βουλή και στο γεγονός ότι η κυβέρνηση κατορθώνει να περάσει νομοσχέδιο -και φυσικά και το Πρωτόκολλο- με ενοικιάσεις βουλευτών.
«Γίνεται το πρωτοφανές.
Να δίνεται εν λευκώ από βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου η στήριξη στην κυβέρνηση για νομοσχέδια τα οποία ούτε καν γνωρίζουν.
Αυτοί οι βουλευτές παραβαίνουν τον ίδιο τους τον όρκο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές, προκειμένου να υπάρξει πολιτική κάθαρση, την οποία έχει άμεση ανάγκη η Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση -όχι μόνο για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών- βρίσκεται απένταντι από τον ελληνικό λαό και κυβερνά με... δανεικους βουλευτές.
«Οι Έλληνες θα στείλουν το δικό τους μήνυμα: Φύγετε μαζί με τους φόρους, μαζί με τα μνημόνια, μαζί με την αποτυχία σας», είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ προσέθεσε ότι είναι μεγάλο λάθος η σημερινή Βουλή να ψηφίζει για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
«Μετά τη σημερινή απόφαση χάνεται από τα χέρια της Ελλάδας ένα από τα βασικά διαπραγματευτικά χαρτιά.
Ας μην κρυβόμαστε η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ήταν και η αιτία που έγιναν όλα αυτά.
Αποφεύχθηκε για χρόνια αλλά αυτή τη φορά υπάρχει μία πρόθυμη κυβέρνηση»


Καμμένος: Περάσαμε στην εποχή της καρέκλας - Ο Τσίπρας είναι δολοφόνος των ΑΝΕΛ - Εκτός ΚΟ ο Παπαχριστόπουλος

Με προσωπικές αναφορές στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ήταν σχεδόν το σύνολο της ομιλίας του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου στο κοινοβούλιο, όπου δεν διάστασε να υποστηρίξει, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ότι «με δολοφονήσατε και πήγατε το κεφάλι μου στο Erdogan.
Θα το πάτε και στην κ. Merkel και στους Γερμανούς σοσιαλιστές.
Το μόνο που ελπίζω είναι ότι δεν θα δω και με εσάς κάποια φωτογραφία όπως αυτή του Zaev με τον Soros».
Στην ομιλία του ο κ. Καμμένος προανήγγειλε τη διαγραφή του κ. Θ. Παπαχριστόπουλου, καθώς όπως τόνισε «όταν κατέβω από ο βήμα οι ΑΝΕΛ δεν θα έχουν, πλέον, Κοινοβουλευτική Ομάδα».
Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι εξαγοράζει, με παροχή υπουργικής καρέκλας, τους βουλευτές των ΑΝΕΛ και υποστήριξε ότι «μιλάμε για πλήρη ανατροπή και του Συντάγματος και της πολιτικής ηθικής.
Θα κυβερνήσετε με 151 βουλευτές, αλλά θα το πετύχετε καταστρέφοντας τον πρώην εταίρο σας».
Τόνισε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ότι «Εάν φύγω από εδώ θα πάω σπίτι μου.
Εγώ χτυπήθηκα με τη διαπλοκή από την αρχή.
Τις Κ.Ο τις συγκροτεί ο λαός, τις συγκροτούν οι πολίτες, τις συγκροτούν οι αγώνες.
Μου αρκεί το μετερίζι της ελεύθερης φωνής μου».


Θεοδωράκης: Θα ψηφίσουμε υπέρ του Πρωτοκόλλου

Την έκπληξή του για το τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στη Βουλή, με τις «μετακινήσεις» βουλευτών και τις αλλαγές απόψεων ανά ώρα, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο Κοινοβούλιο.
Ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε γιατί ο ίδιος θα ψηφίσει υπέρ του Πρωτοκόλλου και κατηγόρησε τόσο την κυβέρνηση όσο και την αντιπολίτευση για μικροπολιτικά παιχνίδια με τα εθνικά θέματα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης