Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η απάντηση του Κρεμλίνου στην αντίθεση της Γαλλίας για την κατασκευή του Nord Stream II

Η απάντηση του Κρεμλίνου στην αντίθεση της Γαλλίας για την κατασκευή του Nord Stream II
Η Γερμανία, η οποία στηρίζει το σχέδιο, αναζητεί συμμάχους στην προσπάθειά της να εμποδίσει αλλαγή των οδηγιών της Ε.Ε. για το φυσικό αέριο
Σε δηλώσεις προχώρησε το Κρεμλίνο με αφορμή την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 και τα όσα υποστήριξε η Γαλλία σχετικά με την προοπτική του εν λόγω έργου.
Ειδικότερα, η Ρωσία δια μέσου του Dmitry Peskov ελπίζει ότι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιλύσουν τις διαφορές που έχουν σχετικά με τον αγωγό που πρόκειται να αποφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα και οφέλη σε όλους.
Τα σχόλια έγιναν μια μέρα μετά τις δηλώσεις της Γαλλίας περί της αντίθεσής της στον Nord Stream 2, καθώς φοβάται τη μεγαλύτερη εξάρτηση από τη Ρωσία.
«Δεν θέλουμε να αυξηθεί η εξάρτησή μας από τη Ρωσία και εξαιτίας της να πληγούν τα συμφέροντα ευρωπαϊκών χωρών όπως η Πολωνία και η Σλοβακία» σχολίασε χαρακτηριστικά το Παρίσι.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με Αμερικανούς διπλωμάτες, «ο Nord Stream 2 δεν θα μεταφέρει απλώς ρωσικό αέριο, αλλά θα διευρύνει την δύναμη και την επιρροή της Ρωσίας στην Ευρώπη μέσω της Ανατολικής Θάλασσας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης