Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός από την κατάρρευση φράγματος στη Βραζιλία

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός από την κατάρρευση φράγματος στη Βραζιλία
Το δυστύχημα αποδίδεται στις έντονες βροχοπτώσεις στο τέλος Ιανουαρίου, οι οποίες έπληξαν την επαρχία Μπρουμαντίνιο, στην πολιτεία Μίνας Ζεράις
Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός από την κατάρρευση φράγματος σε ορυχείο στη νοτιοανατολική Βραζιλία. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 157, ενώ 182 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.
Ο αριθμός των θανάτων από την κατάρρευση του φράγματος στη νοτιοανατολική Βραζιλία αυξήθηκε σε 157 άτομα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.
Η Πέμπτη αποτέλεσε τη 14η ημέρα της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης μετά την καταστροφή που σημειώθηκε στις 25 Ιανουαρίου. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφορές των μέσων ενημέρωσης επεσήμαναν ότι 150 άνθρωποι είχαν βρεθεί νεκροί από την κατάρρευση του φράγματος.
Το πρακτορείο ειδήσεων G1 ανέφερε την Πέμπτη, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές, ότι εντοπίστηκαν τα σώματα 134 θυμάτων της τραγωδίας, ενώ 182 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.
Εκπρόσωπος Τύπου των πυροσβεστικών δυνάμεων ανέφερε ότι πιθανόν δεν θα βρεθούν όλες οι σοροί κάτω από τη λάσπη.
Σύμφωνα με διάφορες αναφορές των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι αισθητήρες προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης στην τοποθεσία δεν κατάφεραν να σβήσουν την ημέρα της τραγωδίας. Επιπλέον, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Vale, η εταιρεία εξόρυξης που είναι ιδιοκτήτρια του φράγματος, είχε επίγνωση των προβλημάτων του συστήματος προειδοποίησης τουλάχιστον δύο ημέρες πριν από το ατύχημα. Σύμφωνα με άλλες εκθέσεις, οι επιθεωρητές είχαν ενημερώσει την εταιρεία για με τα προβλήματά σχετικά με την υποδομή αποστράγγισης στο φράγμα και το σύστημα παρακολούθησης το Σεπτέμβριο.
Το δυστύχημα αποδίδεται στις έντονες βροχοπτώσεις στο τέλος Ιανουαρίου, οι οποίες έπληξαν την επαρχία Μπρουμαντίνιο, στην πολιτεία Μίνας Ζεράις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης