Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Αιολικό έργο ύψους 700 εκατ. ευρώ στη Βραζιλία από την Enel Green Power

Αιολικό έργο ύψους 700 εκατ. ευρώ στη Βραζιλία από την Enel Green Power
Η επένδυση της Enel απαιτεί 700 εκατ. ευρώ για να είναι έτοιμο το αιολικό έργο
Ένα πρωτοποριακό έργο αιολικής ενέργειας αναμένεται να κατασκευαστεί στη Βραζιλία μέχρι το 2021 από την Enel Green Power.
Η εγκατάσταση του Lagoa dos Ventos αποτελείται από 230 ανεμογεννήτριες και μόλις ολοκληρωθεί, θα είναι σε θέση να παράγει πάνω από 3,3 TWh ετησίως, αποφεύγοντας την εκπομπή πάνω από 1,6 εκατομμύρια τόνους CO2 στην ατμόσφαιρα.
Ειδικότερα η επένδυση της Enel απαιτεί 700 εκατ. ευρώ για να είναι έτοιμο το αιολικό έργο.
Παράλληλα, στη Βραζιλία ο Όμιλος Enel, μέσω των θυγατρικών του EGPB και της Enel Brasil, διαχειρίζεται περίπου 2,9 GW ανανεώσιμης δυναμικότητας, εκ των οποίων 842 MW από αιολική ενέργεια, 820 MW από ηλιακή φωτοβολταϊκή και 1,269 MW από υδροηλεκτρική ενέργεια.
Υπενθυμίζεται ότι η Enel Green Power είναι η παγκόσμια επιχειρηματική γραμμή του Enel Group για την ανάπτυξη και λειτουργία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ολόκληρο τον κόσμο, με παρουσία στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία.
Η Enel
Green Power είναι παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο της πράσινης ενέργειας με διαχειριζόμενη χωρητικότητα περίπου 43 GW σε ένα μείγμα παραγωγής που περιλαμβάνει αιολική, ηλιακή, γεωθερμική και υδροηλεκτρική ενέργεια και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενσωμάτωσης καινοτόμων τεχνολογιών σε μονάδες παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης