Κ. Μητσοτάκης: Ηλιακή και αιολική ενέργεια μπορούν αν μετατρέψουν την Ελλάδα σε μπαταρία της Ευρώπης

Κ. Μητσοτάκης: Ηλιακή και αιολική ενέργεια μπορούν αν μετατρέψουν την Ελλάδα σε μπαταρία της Ευρώπης
Δημόσια συζήτηση του πρόεδρου της ΝΔ με τον υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάλφρεντ Βέμπερ
«Μπαταρία» της Ευρώπης έχει την δυνατότητα να γίνει η Ελλάδα αν αξιοποιήσει το δυναμικό που διαθέτει σε ηλιακή και αιολική ενέργεια σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε δημόσια συζήτηση με τον  υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάλφρεντ Βέμπερ στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που πραγματοποιείται στην Αθήνα
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  υπογράμμισε την σημασία να παρθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα στηρίξουν μια στέρεη ανάπτυξη για την εθνική οικονομία, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες θέσεις εργασίας.
Μιλώντας για την οικονομία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι υπερφορολόγησε την παραγωγική οικονομία για να κατανείμει τα όποια πλεονάσματα μόνο ως παροχές. «Όταν μιλάμε για επιχειρηματικότητα δεν μιλάμε μόνο για επιχειρηματίες, αλλά και για τους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα», υπογράμμισε προσθέτοντας πως η ΝΔ είναι το κόμμα που υποστηρίζει την κοινωνική οικονομία της αγοράς. Μιλώντας για επενδύσεις στην καινοτομία και τις υποδομές, εξήγησε ότι δεν εννοεί μόνο την κατασκευή δρόμων και γεφυρών, αλλά μιλάει και για την ψηφιακή υποδομή.
«Υστερούμε στην ψηφιακή επανάσταση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλοντας ότι θα δημιουργήσει υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης που θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό.
Ο κ. Βέμπερ εκτίμησε ότι το 2019 θα είναι πολύ σημαντική χρονιά για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χώρα μας  και ο Πάμπλο Κασάδο στη Ισπανία θα γίνουν πρωθυπουργοί. «Ανταγωνίζονται ποιος θα είναι ο πρώτος που θα γίνει πρωθυπουργός στη χώρα του. Έχουν καλή προοπτική και καλά προγράμματα για τις χώρες τους», ανέφερε ο ίδιος.

www.worlenergynews.gr

worldenergynews.gr