Τελευταία Νέα

Προστέθηκαν 2,6 GW στα υπεράκτια αιολικά της Ευρώπης - Σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία τα σκήπτρα

Προστέθηκαν 2,6 GW στα υπεράκτια αιολικά της Ευρώπης - Σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία τα σκήπτρα
Η Ευρώπη διαθέτει πλέον 105 υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις σε 11 χώρες με συνολική χωρητικότητα 18,5 GW
Εγκαταστάσεις συνολικής ισχύος 2.6 GW υπεράκτιων αιολικών προστέθηκαν το 2018 στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει ο σύνδεσμος WindEurope.
Τη μερίδα του λέοντος μοιράστηκαν Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία αντιπροσωπεύοντας το 85% της νέας χωρητικότητας (1,3 GW και 969 MW αντίστοιχα).
Η Ευρώπη διαθέτει πλέον 105 υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις σε 11 χώρες με συνολική χωρητικότητα 18,5 GW.
Πρόκειται για το 10% περίπου της συνολικής εγκατεστημένης δυναμικότητας αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη.

Το μέγεθος και η κλίμακα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας συνεχίζει να αυξάνεται. Το μέσο μέγεθος των νέων ανεμογεννητριών που εγκαταστάθηκαν πέρυσι ήταν 6,8 MW - 15% μέχρι το 2017.

Το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του WindEurope, η Βρετανία εγκατέστησε τις μεγαλύτερες υπεράκτιες ανεμογεννήτριες στον κόσμο στα 8,8 MW και άνοιξε το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο (την επέκταση των 657 MW Walney 3 που βρίσκεται στην ακτή της Cumbria).
Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της WindEurope Giles Dickson δήλωσε ότι η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα αναπτυχθεί έντονα στην Ευρώπη με τεχνολογική ανάπτυξη που οδηγεί μεγαλύτερους στρόβιλους με χαμηλότερο κόστος. Ο υπεράκτιος αιολικός τομέας αντιπροσωπεύει πλέον το 2% του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στην Ευρώπη και με ένα μεγάλο αριθμό έργων υπό κατασκευή και ανάπτυξη, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης