Επιχειρήσεις

Στον δείκτη του χρηματιστηρίου του Τελ Αβίβ TA-35 η μετοχή της Energean – Υπερέβη το 1 δισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση

Στον δείκτη του χρηματιστηρίου του Τελ Αβίβ TA-35 η μετοχή της Energean – Υπερέβη το 1 δισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση
Η μετοχή της εταιρείας εισήχθη με τιμή 4.55 λίρες, πλέον όμως διαπραγματεύεται κοντά στις 6.50 λίρες, ενώ η χρηματιστηριακή αξία της Energean έχει υπερβεί το 1 δισεκ. δολάρια
Στον δείκτη TA-35 του χρηματιστηρίου του Τελ Αβίβ εντάσσεται από σήμερα η μετοχή της Energean, η οποία είναι εισηγμένη στην εν λόγω αγορά από τα τέλη Οκτωβρίου της περσινής χρονιάς.
Η εξέλιξη, την οποία δημοσιοποίησε η εταιρεία μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης που διατηρεί, ακολουθεί την ένταξη, πέρσι τον Μάιο, της μετοχής της Energean στον FTSE 250 του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, στο οποίο η εταιρεία είχε εισαχθεί στις 16 Μαρτίου 2018, αντλώντας 460 εκατ. δολάρια.
Η μετοχή της εταιρείας εισήχθη με τιμή 4.55 λίρες, πλέον όμως διαπραγματεύεται κοντά στις 6.50 λίρες, ενώ η χρηματιστηριακή αξία της Energean έχει υπερβεί το 1 δισεκ. δολάρια.
Σημειώνεται πως η συντριπτική πλειοψηφία του ποσού που αντλήθηκε από τη δημόσια εγγραφή στο Λονδίνο, όπως και το ύψους 1,275 δισεκ. δολαρίων δάνειο που συνάφθηκε με τις τράπεζες Morgan Stanley, Societe Generale, Natixis και Bank Hapoalim χρησιμοποιούνται στο εν εξελίξει project της ανάπτυξης των κοιτασμάτων Karish και Tanin στην ισραηλινή ΑΟΖ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης