Η παγκόσμια αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας θα αυξηθεί κατά 20% έως το 2025

Η παγκόσμια αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας θα αυξηθεί κατά 20% έως το 2025

Η Ευρώπη αντιπροσώπευε ποσοστό άνω του 90% των συνολικών εσόδων το 2019

Η παγκόσμια αγορά αιολικής ενέργειας στην ανοικτή θάλασσα εκτιμήθηκε σε 2,727 χιλιάδες δολάρια το 2019 και αναμένεται να φθάσει τα 11,334 χιλιάδες δολάρια μέχρι το 2025, σημειώνοντας άνοδο 20%  σύμφωνα με μελέτη.
Η παγκόσμια αγορά αιολικής ενέργειας στην ανοικτή θάλασσα έχει βρεθεί με πολλά σχέδια τα οποία ξεκίνησαν πρόσφατα την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με έρευνα.
Για παράδειγμα, μετά την εγκατάσταση των πρώτων τουρμπίνων ισχύος 7 MW, το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο ανοικτής θαλάσσης της Σκωτίας έστειλε ηλεκτρική ενέργεια για πρώτη φορά στο εθνικό δίκτυο.
Η ανάπτυξη της υπεράκτιας αγοράς αιολικής ενέργειας «πιστώνεται» στην αθροιστική ζήτηση για καθαρή ενέργεια για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την αυξανόμενη ζήτηση για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τη βοήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η έρευνα για την αγορά αιολικής ενέργειας στην ανοικτή θάλασσα προσφέρει μια ευρεία οπτική γωνία για το πού κατευθύνεται η κατασκευή.

Η Ευρώπη αντιπροσώπευε ποσοστό άνω του 90% των συνολικών εσόδων το 2019, ακολουθούμενη από την Ασία-Ειρηνικό.
Οι αναδυόμενες χώρες της Ασίας-Ειρηνικού αναμένεται να καταγράψουν σταθερό ρυθμό ανάπτυξης, λόγω της ανάπτυξης της συνολικής οικονομίας.
Επισήμανε ότι η αιολική ενέργεια ανοικτής θάλασσας αποτελεί ουσιαστικό μέρος των κεφαλαίων καθαρής ενέργειας και έχει υψηλότερο συντελεστή αιολικής ενέργειας. Οι ανεμογεννήτριες χρησιμοποιούν φυσική αιολική ενέργεια για να παράγουν ενέργεια. Αυτή η διαδικασία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο.
Πολλές αναδυόμενες χώρες έχουν ανοίξει τεράστιες ευκαιρίες στην παγκόσμια αγορά θαλάσσιων ανεμογεννητριών επειδή η πίεση για τη διατήρηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα χαμηλώνει  μέρα με τη μέρα.
Στους μεγάλους παίκτες στην αγορά αιολικής ενέργειας στην ανοικτή θάλασσα περιλαμβάνονται οι εταιρείες Vestas Wind Systems A / S, Goldwin Science and Technology Co. Ltd., Gamesa Corporation Technological SA, GE Wind Energy, Snivel Wind Group Co. Ltd., Dong Energy A / S, Suzlon Όμιλος Nordex SE και Κίνα Ming Yang Wind Power Limited.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης