Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Siemens και η Alstom για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απαγορεύσει το συνδυασμό των δραστηριοτήτων τους

tags :
Η Siemens και η Alstom  για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απαγορεύσει το συνδυασμό των δραστηριοτήτων τους
Δεν θα προχωρήσει η συγχώνευση
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα 6/2/2019 την απόφασή της να απαγορεύσει τον προτεινόμενο συνδυασμό των δραστηριοτήτων της Siemens και της Alstom στον τομέα των συγκοινωνιών. Ως αποτέλεσμα αυτής της απαγόρευσης, η συγχώνευση δεν θα προχωρήσει.
Σε σχετική ανακοίνωση  Siemens και η Alstom εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι τα διορθωτικά μέτρα που προσέφεραν, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων βελτιώσεων, θεωρήθηκαν ανεπαρκή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 Τα διορθωτικά μέτρα ήταν εκτεταμένα στο πεδίο εφαρμογής τους και  αφορούσαν όλες τις ανησυχίες που εξέφρασε η Επιτροπή όσον αφορά στη σηματοδότηση καθώς και τα τρένα μεγάλης ταχύτητας. Επιπλέον, αρκετοί αξιόπιστοι και αναγνωρισμένοι φορείς της Ευρώπης εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για τη δέσμη διορθωτικών μέτρων, επιβεβαιώνοντας έτσι πλήρως τη βιωσιμότητά της.
Η Siemens και η Alstom είναι πεπεισμένες ότι η συναλλαγή θα δημιουργούσε σημαντική αξία για τον τομέα  των συγκοινωνιών παγκοσμίως, για την ευρωπαϊκή σιδηροδρομική βιομηχανία, τους πελάτες, τους ταξιδιώτες και όσους μετακινούνται από και προς την εργασία τους, χωρίς να βλάπτει τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό.
 Θα επέτρεπε επίσης τη δημιουργία ενός ευρωπαίου παίκτη που θα είχε την ικανότητα να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από εταιρείες που δεν ανήκουν στην ΕΕ.
Η Siemens θα αφιερώσει χρόνο στην αξιολόγηση όλων των επιλογών για το μέλλον της Siemens Mobility και θα επιλέξει το καλύτερο για τους πελάτες της, τους εργαζομένους της και τους μετόχους της.
Εν τω μεταξύ, η Siemens Mobility θα συνεχίσει να καινοτομεί και να αναπτύσσει το κάθετα ενοποιημένο χαρτοφυλάκιό της, από το τροχαίο υλικό έως τους αυτοματισμούς σιδηροδρόμων και την ηλεκτροδότηση, από τα ετοιμοπαράδοτα συστήματα, τα ευφυή συστήματα κυκλοφορίας καθώς και τις συναφείς υπηρεσίες.
Ως ηγέτης στον τομέα της ψηφιοποίησης, η Siemens Mobility θα δώσει τη δυνατότητα στους λειτουργικούς φορείς των συγκοινωνιών παγκοσμίως να καταστήσουν τις υποδομές έξυπνες, να αυξήσουν την αξία τους με βιώσιμο τρόπο καθ 'όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, να βελτιώσουν την εμπειρία των επιβατών και να εγγυηθούν τη διαθεσιμότητά τους.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης