Τελευταία Νέα

Η κροατική εταιρεία ηλεκτρισμού HEP αναζητεί συνεργάτες στην ανανεώσιμη ενέργεια

Η κροατική εταιρεία ηλεκτρισμού HEP αναζητεί συνεργάτες στην ανανεώσιμη ενέργεια
Η εταιρεία θα επενδύσει 154 εκατομμύρια δολάρια στις ΑΠΕ
Η Κροατική κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού HEP αναζητά εταίρους για την κατασκευή μονάδων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ή την αγορά υφιστάμενων έργων, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη  6/2/2019.
Η HEP είχε ανακοινώσει το Δεκέμβριο ότι σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 1 δισεκατομμύριο κούνα (154 εκατομμύρια δολάρια) ετησίως προκειμένου η ανανεώσιμη ενέργεια να φθάσει στο 50% της συνολικής της χωρητικότητας μέχρι το 2030, από 35% τώρα.
Η πρόσκληση σε δυνητικούς εταίρους σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι ανοιχτή μέχρι το τέλος του έτους, ανέφερε η HEP στην ανακοίνωση.
Η πρόσκληση απευθύνεται σε πόλεις και δήμους που ενδιαφέρονται για την κατασκευή ηλιακών σταθμών καθώς και σε εταιρείες και άτομα που επιθυμούν να πουλήσουν σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, αιολικά πάρκα ή υδροηλεκτρικές μονάδες που αναπτύσσονται ή χρησιμοποιούνται ήδη.
Οι ηλιακές εγκαταστάσεις πρέπει να έχουν δυναμικότητα τουλάχιστον 2 μεγαβάτ (MW), ενώ οι υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις πρέπει να έχουν τουλάχιστον 1 MW, επεσήμανε η HEP, προσθέτοντας ότι τα αιολικά πάρκα με περισσότερες από 2.500 ώρες πλήρους φόρτισης ετησίως θα έχουν πλεονέκτημα στην αξιολόγηση.
Η Κροατία, το νεότερο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εισάγει το 30-40% των ηλεκτρικών αναγκών της.
Διαθέτει περίπου 4.500 MW εγκατεστημένης παραγωγικής ικανότητας, με την HEP να ελέγχει σχεδόν το 90% της αγοράς. Η  HEP διαθέτει παρουσία στη Σλοβενία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης