Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Ισραήλ: Η Paz Oil θα κατασκευάσει σταθμό ηλεκτροπαραγωγής 700 MW ύψους 700 εκατ. δολαρίων

tags :
Ισραήλ: Η Paz Oil θα κατασκευάσει σταθμό ηλεκτροπαραγωγής 700 MW ύψους 700 εκατ. δολαρίων
Θα συμμετέχει και σε διαγωνισμό για πέντε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής
Η Ισραηλινή Paz Oil Co ανακοίνωσε την Τετάρτη 6/2/2019 ότι το  διοικητικό συμβούλιο έχει εξουσιοδοτήσει τη διοίκηση να προχωρήσει με ένα σχέδιο κατασκευής ενός τρίτου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής για την παροχή 700 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας για το εθνικό δίκτυο.
Ένα τέτοιο εργοστάσιο, το οποίο θα χτιστεί στο λιμάνι του Ashdod, θα κοστίσει μέχρι και 700 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με κεφάλαια της Paz και μέσω προσφοράς χρεών. Υποστηριζόμενο από φυσικό αέριο, το εργοστάσιο θα μπορούσε να κατασκευαστεί είτε μόνο από την Paz είτε με συνεργάτες και θα εισέλθουν στο δίκτυο το 2023.
Το σχέδιο προϋποθέτει την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων οικονομικών και τεχνολογικών εξετάσεων και την παραλαβή της έγκρισης, ανέφερε η Paz σε δήλωση προς το χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ.
Το διοικητικό συμβούλιο εξουσιοδότησε επίσης τη διοίκηση να εξετάσει τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμό για πέντε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που θα πωληθούν από την κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού Israel Electric Corp μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια.
Η πρώτη είναι το εργοστάσιο Alon Tavor των 600 MW πώληση που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
"Η εταιρεία θα εξετάσει τη δυνατότητα υποβολής προσφοράς σύμφωνα με τους όρους που θα δημοσιευθούν αργότερα", ανέφερε η  Paz.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης