Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Βραζιλία: H Vale θα επενδύσει 400 εκατ. δολάρια για να μειώσει τα φράγματα απορριμμάτων

Βραζιλία: H Vale θα επενδύσει 400 εκατ. δολάρια για να μειώσει τα φράγματα απορριμμάτων

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα δαπανήσει περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια και τη συντήρηση στα υπάρχοντα φράγματα απορριμμάτων το 2019

Η  Βραζιλιάνικη Vale της Βραζιλίας, η μεγαλύτερη επιχείρηση εξόρυξης άνθρακα στον κόσμο, θα επενδύσει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ρεάλ (400 εκατομμύρια δολάρια) από το 2020 για να μειώσει την εξάρτησή της από τα φράγματα απορριμμάτων, ανακοίνωσε αργά την Τρίτη 5/2/2019 μετά την κατάρρευση φράγματος τον περασμένο μήνα προκαλώντας τον θάνατο  περισσότερων από 300 ανθρώπων.
Το φράγμα στο ορυχείο Feijao do Corrego ξέσπασε στις 25 Ιανουαρίου στην πόλη Brumadinho, σε πιθανή καταστροφή της Βραζιλίας από τις πιο θανατηφόρες εξορύξεις. Οι διασώστες ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι βρήκαν 150 και 182 άνθρωποι ακόμα αγνοούνται.
Η Vale δήλωσε ότι το σχέδιό της να μειώσει την εξάρτησή της από τα γιγαντιαία φράγματα που χρησιμοποιεί για να αποθηκεύσει τα λασπώδη απόβλητα από την εξόρυξη, γνωστά ως απορρίμματα, θα ενισχύσει το τμήμα του εναπομείναντος υλικού που αποξηραίνεται αντί να αποθηκευτεί σε 70% μέχρι το 2023.
Η εταιρεία δήλωσε ότι θα δαπανήσει περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια και τη συντήρηση στα υπάρχοντα φράγματα απορριμμάτων το 2019, αντιπροσωπεύοντας ένα άλμα 180%από το 2015. Εκείνη την χρονιά, μια κοινοπραξία Vale ήταν υπεύθυνη για μια άλλη θανατηφόρα διαρροή φράγματος που σκότωσε 19 άτομα και μολύνθηκε το κύριο ποτάμι της περιοχής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης