Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Μυστικές συνομιλίες στη βρετανική κυβέρνηση για αναβολή του Brexit για 8 εβδομάδες

tags :
Telegraph: Μυστικές συνομιλίες στη βρετανική κυβέρνηση για αναβολή του Brexit για 8 εβδομάδες
Σε αυτή την περίπτωση η ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου ορίζεται για τις 24/5
Την πληροφορία ότι υπουργοί της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου διεξάγουν μυστικά συνομιλίες σχετικά με ένα σχέδιο για την αναβολή της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά οκτώ εβδομάδες μεταδίδει η βρετανική εφημερίδας The Telegraph.
Βάσει του δημοσιεύματος, εφόσον οι πληροφορίες αυτές έχουν βάση και υλοποιηθούν, τότε το Brexit αναβάλλεται για τις 24 Μαΐου.
Αυτή τη στιγμή, βάσει της διαδικασίας του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, το ΗΒ είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από την ΕΕ την 29η Μαρτίου.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα οι υπουργοί ελπίζουν πως η ΕΕ θα συμφωνήσει να δοθεί μια δίμηνη «περίοδος χάριτος» μετά την 29η Μαρτίου στην περίπτωση που η συμφωνία αποχώρησης που διαπραγματεύθηκε η πρωθυπουργός Theresa May περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων με κάποιες προσαρμογές, ώστε να υπάρξει χρόνος για να καταρτιστεί και να επικυρωθεί νέα νομοθεσία.
Η May αναμένεται στις Βρυξέλλες αύριο Πέμπτη 7/2 όπου σκοπεύει να πει στους ηγέτες των υπολοίπων 27 χωρών-μελών της ΕΕ πως θα πρέπει να αποδεχθούν νομικά δεσμευτικές αλλαγές ως προς τις διατάξεις της συμφωνίας που αφορούν τη μελλοντική διευθέτηση για τα σύνορα με την Ιρλανδία, διαφορετικά θα τους επισημάνει πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο μιας μη συντεταγμένης αποχώρησης της Μ.Βρετανίας από την ΕΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης