Πετρέλαιο

Bob Dudley (CEO της BP): Πιο σταθερές βλέπει τις αγορές πετρελαίου φέτος

tags :
Bob Dudley (CEO της BP): Πιο σταθερές βλέπει τις αγορές πετρελαίου φέτος
"Δεν μπορούσα να προβλέψω την τιμή του πετρελαίου, αλλά στην BP σχεδιάζουμε με τιμές μεταξύ $ 50 και $ 65" σημείωσε ο επικεφαλής της BP
Οι συνθήκες της αγοράς πετρελαίου θα πρέπει να βελτιωθούν τους προσεχείς μήνες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του CEO της BP Bob Dudley στο CNBC την Τρίτη 5/2/2019.
Τα σχόλιά του έρχονται σε μια εποχή που η αγορά ενέργειας αναμένει κυρώσεις από τις ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα που πλήττεται από κρίσεις, καθώς και τις περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ, για  να αντισταθμιστεί η πιθανή προσφορά φέτος.
"Όπως το βλέπουμε, αισθάνομαι ότι οι αγορές θα είναι πιο σταθερές", δήλωσε ο Dudley, όταν ρωτήθηκε για τις προβλέψεις του για την αγορά ενέργειας για το 2019.
"Δεν μπορούσα να προβλέψω την τιμή του πετρελαίου, αλλά  στην BP  σχεδιάζουμε με τιμές  μεταξύ $ 50 και $ 65", πρόσθεσε.
Το Brent, το διεθνές σημείο αναφοράς για τις τιμές του πετρελαίου, διαπραγματευόταν στα 62,22 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη το απόγευμα, μειωμένο κατά 0,4% , ενώ το WTC (West Texas Intermediate) διαμορφώθηκε στα 54,30 δολάρια, μειωμένο κατά 0,5%.
Περί τις 21:56 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 53,64 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 1,69% και to brent υποχωρούσε κατά 0,88% στα 61,96 δολάρια το βαρέλι.

Ο ΟΠΕΚ και οι συμμαχικοί του παραγωγοί, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησαν να επιβάλουν περικοπές στην παραγωγή από τις αρχές Ιανουαρίου, προκειμένου να αποφευχθεί μεγάλη άνοδος  της παγκόσμιας προσφοράς.
Η ομάδα που κυριάρχησε στη Μέση Ανατολή άρχισε να περιορίζει την προσφορά σε συνεργασία με τη Ρωσία και με πολλά άλλα έθνη τον Ιανουάριο του 2017 προκειμένου να τερματίσει μια ύφεση στις τιμές του πετρελαίου.
"Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα (στις αγορές πετρελαίου), βλέπουμε μια μεγάλη αστάθεια για το τρέχον έτος", δήλωσε ο Joseph Gatdula, επικεφαλής του πετρελαίου και φυσικού αερίου της Fitch Solutions, στο Squawk Box Europe την Τρίτη.
"Όλη αυτή η αβεβαιότητα βασίζεται σε λίγα γνωστά γεγονότα που έχουμε, στις απαλλαγές των ιρανικών κυρώσεων και στις κυρώσεις της Βενεζουέλας, αλλά και στις περικοπές του ΟΠΕΚ, οι οποίες αναμένεται να γίνουν για τους πρώτους έξι μήνες του έτους - και τότε είναι αβέβαιο τι είναι θα συμβεί ", πρόσθεσε.
Εν τω μεταξύ, οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν κυρώσεις από τις ΗΠΑ που στοχεύουν στην ακατέργαστη βιομηχανία της Βενεζουέλας να περιορίσουν δραματικά τις συναλλαγές πετρελαίου μεταξύ Καράκας και άλλων χωρών.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης