Στα 135 GW έφτασε η συνολική εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας στη Βόρεια, Νότια και Κεντρική Αμερική το 2018

Στα 135 GW έφτασε η συνολική εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας στη Βόρεια, Νότια και Κεντρική Αμερική το 2018
Η έκθεση τόνισε ότι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας στη Βόρεια, Νότια και Κεντρική Αμερική έφθασε τα 135 GW το 2018
Κατά 12% αυξήθηκε το 2018 η ισχύς της αιολικής ενέργειας της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής σε σχέση με το 2017, ανέφερε η Global Wind Energy Council.
Στη Βόρεια Αμερική, δηλαδή στον Καναδά και τις ΗΠΑ, οι νέες προσθήκες δυναμικού αυξήθηκαν κατά 10,8% σε σύγκριση με το 2017, ενώ στη Λατινική Αμερική οι νέες προσθήκες δυναμικού αυξήθηκαν κατά 18,7% σε σύγκριση με το 2017.
Η έκθεση τόνισε ότι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας στη Βόρεια, Νότια και Κεντρική Αμερική έφθασε τα 135 GW το 2018, από τα οποία οι κυριότερες χώρες ήταν η Βραζιλία και το Μεξικό.
Σύμφωνα με την έκθεση, η Βραζιλία εγκατέστησε 2 GW προστιθέμενης χωρητικότητας κατά το 2018.
Το Μεξικό εγκατέστησε σχεδόν 1 GW νέας χωρητικότητας, μια ρεκόρ υψηλής δυναμικότητας, η οποία ανέρχεται πλέον σε 5 GW χωρητικότητας. Αυτό είχε οδηγήσει το Μεξικό να είναι σε καλό δρόμο για να επιτύχει το στόχο της να παράγει 35% της ισχύος του μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πριν από το 2024.
Η έκθεση έδειξε ότι η ισχυρή ανάπτυξη της παραγωγής αιολικής ενέργειας συμβάλλει καθοριστικά στην παροχή βοήθειας στις χώρες που πληρούν τις διεθνείς δεσμεύσεις τους για το κλίμα, ενώ ικανοποιούν την αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας.
"Η αιολική ενέργεια αποτελεί σημαντικό μέρος της λύσης για τη μείωση των εκπομπών, την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας, τη μείωση του κόστους και την τόνωση των επενδύσεων στις τοπικές οικονομίες", ανέφερε η έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης