Πετρέλαιο

Ιράν: Ελλάδα και Ιταλία δεν αγοράζουν το πετρέλαιό μας, παρά την απαλλαγή από τις ΗΠΑ

tags :
Ιράν: Ελλάδα και Ιταλία δεν αγοράζουν το πετρέλαιό μας, παρά την απαλλαγή από τις ΗΠΑ
Την Ελλάδα και την Ιταλία επέκρινε το Ιράν, καθώς οι δύο χώρες εξακολουθούν να μην αγοράζουν το πετρέλαιό του, παρά την απαλλαγή που έχουν λάβει από τις ΗΠΑ
Την Ελλάδα και την Ιταλία επέκρινε σήμερα (5/2/2019) ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, για το γεγονός ότι οι δύο χώρες εξακολουθούν να μην αγοράζουν το πετρέλαιο της χώρας του, παρά την απαλλαγή που έχουν λάβει από τις ΗΠΑ, ενώ επεσήμανε ότι οι δύο χώρες δεν έχουν δώσει στην Τεχεράνη καμία εξήγηση για την απόφασή τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν εξαιρέσει τις δύο χώρες -όπως και τις Τουρκία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Ταϊβάν- επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο, αφότου η Ουάσιγκτον επανέφερε τις κυρώσεις στους τραπεζικούς και ενεργειακούς τομείς του Ιράν.
«Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν αγοράζει πετρέλαιο από το Ιράν εκτός από την Τουρκία», ανέφερε ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου, Bijan Zanganeh, όπως μεταδίδει το «Reuters».
«Η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν απαλλαγεί από την Αμερική, αλλά δεν αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο και δεν απαντούν στις ερωτήσεις μας», πρόσθεσε.
Ο Zanganeh τόνισε ακόμη ότι οι αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος του Ιράν είναι πιο δύσκολες από ό,τι ο πόλεμος με το Ιράκ στη δεκαετία του 1980, αλλά επεσήμανε πως η Τεχεράνη δεν θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να μηδενίσουν τις εξαγωγές πετρελαίου της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης