Σε λειτουργία το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό εργοστάσιο στην Κεντρική Ασία - Εγκαταστάθηκαν 306.660 ηλιακές μονάδες

Σε λειτουργία το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό εργοστάσιο στην Κεντρική Ασία - Εγκαταστάθηκαν 306.660 ηλιακές μονάδες
Tο εργοστάσιο κτίστηκε στην Καραγκάντα του Καζακστάν και χρειάστηκαν λιγότερο από 12 μήνες για την πλήρη διαδικασία σχεδιασμού και έγκρισης του έργου
Σε λειτουργία τέθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό εργοστάσιο στην Κεντρική Ασία από την Goldbeck Solar.
Ειδικότερα, το εργοστάσιο κτίστηκε στην Καραγκάντα του Καζακστάν και χρειάστηκαν λιγότερο από 12 μήνες για την πλήρη διαδικασία σχεδιασμού και έγκρισης του έργου και μόνο 6 μήνες για την ολοκλήρωση της κατασκευής, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρικού υποσταθμού.
«Αυτό το αποτέλεσμα είναι μια ομαδική προσπάθεια» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Joachim Goldbeck. Η υποστήριξη που παρείχαν οι αρχές, τα υπουργεία και η γερμανική πρεσβεία ήταν ιδιαίτερα δραστήρια και υποδειγματική.
«Η απόδοση πάνω από 140.000 MWh ετησίως αποτελεί σημαντικό βήμα για την περιοχή προς την παραγωγή και την ανεξαρτησία της καθαρής ενέργειας» υπογράμμισε. Για το έργο αυτό η εταιρεία επέλεξε προσεκτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας για να εξασφαλίσει σταθερή ενεργειακή απόδοση για περισσότερα από 30 χρόνια» συμπλήρωσε.

Επένδυση περίπου 105 εκατομμυρίων δολαρίων
Περίπου 105 εκατομμύρια δολάρια επενδύθηκαν σε αυτό το έργο κατά τη διάρκεια του εξαμήνου κατασκευής. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ήταν ο εταίρος χρηματοδότησης.
Όσον αφορά τους ανθρώπινους πόρους, υπήρχαν περίοδοι κατασκευής στις οποίες μέχρι 500 άτομα εργάζονταν ταυτόχρονα στην περιοχή.
Εγκαταστάθηκαν 306.660 ηλιακές μονάδες και 40 μετατροπείς.
Αυτή η σύντομη περίοδος κατασκευής επιτεύχθηκε χάρη στην ειδική δέσμευση όλων των συμμετεχόντων.

Ειδικά το Νοέμβριο, η ομάδα μπόρεσε να εγκαταστήσει έως και 10.000 μονάδες την ημέρα (3.3 MW).
Τα θετικά αποτελέσματα που έφερε αυτό το έργο στην περιοχή αντικατοπτρίζονται σε πολλές υπηρεσίες σχετικές με την κατασκευή, όπως η εφοδιαστική.
Θα δημιουργήσει επίσης 15 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των 30 ετών λειτουργίας.


Περαιτέρω σχέδια φωτοβολταϊκών σχεδιάζονται στο Καζακαστάν
Έχουμε ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω εγκαταστάσεις στο Καζακστάν», λέει ο Joachim Goldbeck.
Το πρωτοποριακό έργο αναμένεται να ακολουθηθεί από άλλους. Πολλά έργα παρακολούθησης βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αρχική φάση, ορισμένα από τα οποία βρίσκονται ήδη υπό διαπραγμάτευση και προγραμματισμό.

Η Goldbeck Solar θα συμμετάσχει επίσης στη Σύνοδο Κορυφής για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας 2019 τον Φεβρουάριο στην Αστάνα (HCN).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης