Πετρέλαιο

Διπλασιάστηκαν τα κέρδη της BP στα 12,7 δισ. δολ. το 2018

Διπλασιάστηκαν τα κέρδη της BP στα 12,7 δισ. δολ. το 2018
Στα 12,7 δισ. δολάρια έφτασε το κέρδος της BP το 2018, λόγω της έντονης αύξησης της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.
Μάλιστα ξεπέρασε και τις αρχικές προβλέψεις των αναλυτών για κέρδη ύψους 11,88 δισ. δολαρίων.
Η BP ανακοίνωσε ότι η λειτουργική ταμειακή ροή της για ολόκληρο το έτος 2018 ήταν 26,1 δισ. δολάρια, έναντι 24,1 δισ. δολαρίων για το 2017.
  «Αυτό είναι ένα πολύ καλό τρίμηνο και, στην πραγματικότητα, το τέλος μιας σημαντικής χρονιάς για εμάς», δήλωσε ο Bob Dudley, διευθύνων σύμβουλος της BP, στο CNBC.
«Διπλασιάσαμε τα κέρδη μας από πέρυσι και διπλασιάσαμε και τις αποδόσεις και αυτό ήταν εκείνο το οποίο ήθελαν να δουν οι μέτοχοι», πρόσθεσε.
Τα κέρδη της BP για το τέταρτο τρίμηνο σημείωσαν άνοδο άνω του 65% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2017, μετά από μια απότομη άνοδο της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου και την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων για την εκμετάλλευση σχιστόλιθου στις ΗΠΑ.δήλωσε ο Bob
Dudley, διευθύνων σύμβουλος της BP.
Η εταιρεία ανακοίνωσε την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά μέσο όρο 3,7 εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως για το 2018.
Το μάρκετινγκ καυσίμων συνέχισε να αυξάνεται, με 25% περισσότερους τόπους συνεργασίας, καθώς και περαιτέρω επέκταση λιανικής στο Μεξικό.
Τέλος, η ΒΡ εξαγόρασε την εταιρεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Βρετανίας Chargemaster και την παγκόσμια εταιρεία ανάπτυξης, απόκτησης και μακροχρόνιας διαχείρισης διεθνών μεγάλης κλίμακας ηλιακών έργων και έξυπνης ενέργειας Lightsource BP.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης