Αναλύσεις

Οι πέντε καλύτερες ενεργειακές μετοχές που υπόσχονται υψηλές αποδόσεις

Οι πέντε καλύτερες ενεργειακές μετοχές που υπόσχονται υψηλές αποδόσεις
Exxon Mobil, Chevron, ConocoPhillips, Hess και Devon Energy οι κορυφαίες επιλογές
Υψηλές αποδόσεις υπόσχονται οι ενεργειακές μετοχές στη Wall Street οι οποίες γρήγορα μπαίνουν στην λίστα με τα καλύτερα «χαρτιά» για επενδύσεις σήμερα.
Σύμφωνα με το Investorplace στην πραγματικότητα, το Energy Select SPDR (NYSEARCA: XLE) αυξάνεται και τα επίπεδα αντίστασης του Ιανουαρίου επιστρέφουν στις τιμές που δεν έχουν εμφανισθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου - σημειώνοντας αύξηση κατά 22% σε σχέση με το πρόσφατο χαμηλό.
Μια διαδρομή προς τον κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών, που φαίνεται πιθανή τώρα, θα δώσει κέρδος περίπου 8% από εδώ.
Ορισμένες ενεργειακές μετοχές φαίνονται καλές επιλογές με πέντε από αυτές να είναι οι καλύτερες για επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα τώρα.

Exxon Mobil (XOM)

Οι μετοχές της Exxon Mobil (NYSE: XOM) κινήθηκαν υψηλότερα την Παρασκευή 1/2, αυξημένες κατά 3,3% πάνω από τον κινητό μέσο όρο 50 ημερών, δίνοντας ένα κέρδος περίπου 17% από τα χαμηλά στα τέλη Δεκεμβρίου.
Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 1,41 δολαρίων ανά μετοχή, 33 σεντς πάνω από τις εκτιμήσεις για έσοδα ύψους 71,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο διευθύνων σύμβουλος Darren Woods δήλωσε στο CNBC ότι η εξορθολογιστική λειτουργία έχει βελτιώσει τα αποτελέσματα και ότι αναμένει κέρδη, ακόμη και αν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν χαμηλές - με τη λεκάνη Permian  να είναι στο «πράσινο»  και κάτω από τα $ 50 το βαρέλι.
Όταν η εταιρεία  στην τελευταία ανακοίνωσή της στις 2 Νοεμβρίου, ανέφερε κέρδη 1,46 δολ. οι  εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 24 σεντ με αύξηση των εσόδων κατά 25,4%.

Chevron (CVX)

Οι μετοχές της Chevron (NYSE: CVX) παρουσιάζουν επίσης κινητικότητα, αυξημένες κατά 3,5% με προοπτική να κινηθούν προς τα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών χάρη σε ένα σταθερό report κερδών.
Τα κέρδη των 1,85 δολαρίων ανά μετοχή  ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις κατά 6 σεντς με αύξηση 10,76% στα έσοδα.
Τα έσοδα  προηγούμενων χρήσεων, μετά την περσινή φορολογική μεταβολή, αυξήθηκαν από 360 εκατομμύρια δολάρια σε 964 εκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στις 2 Νοεμβρίου, τα κέρδη των 2,11 δολαρίων υπερέβησαν τις εκτιμήσεις κατά 5 σεντ με αύξηση των εσόδων κατά 21,5%.

ConocoPhillips (COP)

Η μετοχή της ConocoPhillips (NYSE: COP) ανεβαίνει πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, σημειώνοντας άνοδο κατά περισσότερο από 21% από τα πρόσφατα χαμηλά.
Η εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της την περασμένη Πέμπτη, με κέρδη 1,13 δολ. ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις κατά 12 σεντς.
Αυτά τα καλά νέα ακολουθούν μια σειρά από αναβαθμίσεις αναλυτών τον Δεκέμβριο μεταξύ των οποίων και οι Wolfe Research και Tudor Pickering.
Η εταιρεία θα παρουσιάσει τα επόμενα αποτελέσματα στις 2 Μαΐου πριν την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street.

Hess (HES)

Οι μετοχές της Hess (NYSE: HES) εταιρείας μεσαίου μεγέθους γεώτρησης  και παραγωγής, κινούνται πάνω από τον μέσο όρο των 50 ημερών για να «κλείσουν» σε σχέση με το μέσο όρο των 200 ημερών που δεν δοκιμάστηκε από τις αρχές Νοεμβρίου.
Οι μετοχές έχουν βυθιστεί σε πλαγιοκαθοδική πορεία από το 2015.
Υπήρξε ένα ράλι στις αρχές Οκτωβρίου, το οποίο θα μπορούσε αν επαναληφθεί  να δημιουργήσει υπεραξία περίπου 40% από τα τρέχοντα επίπεδα.
Η εταιρεία θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα την 1η Μαΐου πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.
Οι αναλυτές ανέμεναν απώλειες 18 σεντ ανά μετοχή σε έσοδα ύψους 1,4 δισ. δολαρίων.
Στην τελευταία ανακοίνωση της εταιρείας στις 30 Ιανουαρίου, η ζημία 31 σεντ ανά μετοχή ήταν αυξημένη σε σχέση με τις εκτιμήσεις κατά 7 σεντ με άνοδο των εσόδων κατά 30,3%.

Devon Energy (DVN)

Οι μετοχές της Devon Energy (NYSE: DVN) έχουν εδραιωθεί πάνω από τον κινούμενο μέσο όρο των 50 ημερών τους, δημιουργώντας μια πιθανή διαδρομή στο μέσο όρο των 200 ημερών που άγγιξε για τελευταία φορά τον Οκτώβριο.
Το συναίσθημα των αναλυτών είναι ανάμεικτο με αναβάθμιση από την  CapitalOne και υποβαθμίσεις από την Johnson Rice και άλλους.
Αλλά με ούριο άνεμο και το όφελη από ένα σχέδιο που αναπτύσσεται, μια πιθανή κίνηση προς τα πάνω φαίνεται πιθανή.
Η εταιρεία θα παρουσιάσει αποτελέσματα στη συνέχεια στις 19 Φεβρουαρίου μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Οι αναλυτές αναμένουν κέρδη 31 σεντ ανά μετοχή με έσοδα ύψους 2,1 δισ. δολαρίων.
Η  εταιρεία στις 6 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε κέρδη των 63 σεντ ανά μετοχή για το 9μηνο του 2018 πάνω από τις εκτιμήσεις κατά 21 σεντς με 33,4% αύξηση των εσόδων.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης