Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα - Αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής

Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα - Αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής
Την Τρίτη ένα ψυχρό μέτωπο αναμένεται να σαρώσει τη χώρα από νότο προς βορρά
Έντονη κακοκαιρία αναμένεται σε όλη σχεδόν τη χώρα για το τριήμερο Τρίτη 05/02 - Πέμπτη 07/02, με ισχυρά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και νότια.
Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

Την Τρίτη

Από τις απογευματινές ώρες τη Νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο, από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ΤΑ Δωδεκάνησα.
Ειδικότερα για την Αττική, ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται από τις βραδινές ώρες της Τρίτης, έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.
 
87

Την Τετάρτη

Τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Πιερία, τις πρωινές ώρες την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα τη Χαλκιδική και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.
 
50

Την Πέμπτη

Κατά διαστήματα τ ανατολικά Ηπειρωτικά την Εύβοια, τις Σποράδες, καθώς και την Ανατολική και Νότια νησιωτική χώρα.
 

Θυελλώδεις άνεμοι
Θα επικρατήσουν θυελλώδεις ανέμοι ανατολικών διευθύνσεων, που η έντασή τους την Τρίτη θα φτάσει στα πελάγη τα 9 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Χιονοπτώσεις
Θα σημειωθόύν χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές
Την Τρίτη τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς.
Την Τετάρτη στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά – ημιορεινά της Κεντρικής Στερεάς.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή όλα αυτά επιβεβαιώνονται οι αναφορές των ειδικών για την εποχή των άκρων που ζούμε σε ότι αφορά τα καιρικά φαινόμενα.
Έρευνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι όσο θερμαίνεται η Αρκτική, τόσο ψυχρές μάζες αερίων μετατοπίζονται σε κατώτερα γεωγραφικά πλάτη, όπου οι κάτοικοι είναι ασυνήθιστοι και συχνά απροετοίμαστοι σε αυτό.
Το μεγαλύτερο ωστόσο πρόβλημα είναι η υπερβολική άνοδος της θερμοκρασίας, με πολλές μελέτες να κάνουν λόγο για πενταπλάσια αύξηση στους θανάτους.
Η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί πλέον να θεωρείται απλώς ένα περιβαλλοντικό ή αναπτυξιακό ζήτημα. Η σημαντικότερη απόρροια της είναι ότι θέτει σε κίνδυνο την προστασία και βελτίωση της ανθρώπινης υγείας και ευημερίας. Είναι αναγκαία η καλύτερη εκτίμηση της διάστασης του προβλήματος «κλιματική αλλαγή» τόσο για την ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής πολιτικής και την από κοινού δέσμευση για την αντιμετώπιση του.
 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης