Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τέρνα Ενεργειακή: Τιμή στόχο 8 ευρώ/μετοχή δίνει η Pantelakis ΧΑΕΠΕΥ - Οι προβλέψεις μέχρι το 2020

Τέρνα Ενεργειακή: Τιμή στόχο 8 ευρώ/μετοχή δίνει η Pantelakis ΧΑΕΠΕΥ - Οι προβλέψεις μέχρι το 2020
Η Pantelakis δίνει σύσταση overweight
Την κάλυψη της Τέρνα Ενεργειακή ξεκινά σήμερα η Pantelakis, δίνοντας τη σύσταση overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς, και τιμή στόχο στα 8 ευρώ.
Η Τέρνα Ενεργειακή είναι ο μεγαλύτερος όμιλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, με εγκατεστημένη ισχύ 986 MW από 42 αιολικά πάρκα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Παρά την υψηλή ανάπτυξη, οι ΑΠΕ αντιπροσωπεύουν μόλις το 16,5% της ελληνικής κατανάλωσης ενέργειας.
Και η ζήτηση για ΑΠΕ θα συνεχίσει να αυξάνεται με την προσπάθεια της ΕΕ να μειώσει τις εκπομπές CO2.
Στο πλαίσιο του σχεδίου 20-20-20 της ΕΕ, η Ελλάδα στοχεύει στην αύξηση της δυναμικότητας των αιολικών πάρκων σε 7,5GW έως το 2020, πολύ πάνω από τα 2,8GW που έχουν εγκατασταθεί έως τώρα το 2018.


Επίσης, η Ελλάδα απολαμβάνει έναν ευνοϊκό μηχανισμό αντιστάθμισης, καθώς οι παραγωγοί αιολικής ενέργειας έχουν ένα ακόμη αρκετά γενναιόδωρο ρυθμιζόμενο feed-in-tariff (FiT) για τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.
Και η ευχέρεια συνδυασμού παλαιότερων δασμολογικών περικοπών και ταχείας ανόδου τόσο στην οριακή τιμή του συστήματος (SMP) όσο και στην τιμή των δικαιωμάτων εκπομπών CO2, η διαφορά μεταξύ του FiT και του SMP περιορίστηκε σε χαμηλά επίπεδα όλων των εποχών το 2018, ενώ η Ελλάδα RES ειδικού λογαριασμού μπορεί να υπερηφανεύεται για πλεόνασμα ύψους 152 εκατ. ευρώ.

Την τελευταία πενταετία η Τέρνα Ενεργειακή διπλασίασε τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ της, η οποία εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά επιπλέον 277 MW στα 1.263MW το 2020.
Ως εκ τούτου, μεταξύ του 2017 και 2020, ο κύκλος εργασιών αναμένεται να ανέλθει σε στο 7% των CAGR, επί του μοναδιαίου κόστους μονάδας και της αυξημένης συμβολής των αιολικών πάρκων.
Έτσι, τα καθαρά κέρδη θα είναι στο 21% CAGR κατά την ίδια περίοδο.
Επίσης, σύμφωνα με την Pantelakis, οι ελεύθερες ταμειακές ροές (FCF0 θα ανέλθουν στα 120 εκατ. ευρώ από το 2013 και εξής, δηλαδή μόλις ολοκληρωθούν όλα τα έργα αιολικής ενέργειας, επιτρέποντας έτσι την πλήρη κάλυψη τόσο του χρέους όσο και των μετόχων.
Μάλιστα, εκτιμούν ότι περίπου 70 εκατ. ευρώ ετησίως θα διατεθούν στους μετόχους, γεγονός που υποδηλώνει απόδοση 10%, σε σύγκριση με την απόδοση 4,0% επί των 10ετών ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης