Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Eni ενισχύει τη θέση της στη Μέση Ανατολή - Αγώνας δρόμου για τον Descalzi

tags :
Η Eni ενισχύει τη θέση της στη Μέση Ανατολή - Αγώνας δρόμου για τον Descalzi

Από τον περασμένο Μάρτιοέχει κλείσει εννέα συμφωνίες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μια στο Μπαχρέιν και επεκτάθηκε στο Ομάν

Σε λιγότερο από 12 μήνες, ο CEO της Eni, Claudio Descalzi, έχει μετατρέψει τη Μέση Ανατολή από παράπλευρη αγορά σε στρατηγικό κόμβο για την ιταλική εταιρεία κύριο ενέργειας. Και η στροφή δεν έχει τελειώσει.
Από τον περασμένο Μάρτιο, ο 63χρονος επικεφαλής της εταιρεία έχει κλείσει εννέα συμφωνίες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,  μια στο Μπαχρέιν και επεκτάθηκε στο Ομάν με στόχο να αλλάξει το μέλλον του ομίλου.
Στην τελευταία συμφωνία την Κυριακή, η Eni δεσμεύτηκε να αγοράσει 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει μέρος του τέταρτου μεγαλύτερου διυλιστηρίου στον κόσμο, στα ΗΑΕ, αυξάνοντας τη δική της ικανότητα διύλισης κατά περισσότερο από το ένα τρίτο.
Η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στην περιοχή του Κόλπου, σύμφωνα με τραπεζικές και βιομηχανικές πηγές  που επικαλείται το Reuters.
Συγκεκριμένα  η Eni στοχεύει τώρα κυρίως σε "ανάντη" περιουσιακά στοιχεία εξερεύνησης - πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου - παρά στις μεταγενέστερες επιχειρήσεις.
Η εταιρεία σχεδιάζει να αγοράσει περισσότερα περιουσιακά στοιχεία στα ΗΑΕ, καθώς και να εισέλθει στο Κατάρ, ανέφεραν οι πηγές.
"Ο Descalzi ήταν στα ΗΑΕ 20 φορές την περασμένη χρονιά για να οικοδομήσει προσωπικές σχέσεις  και για να εξασφαλίσει τις συμφωνίες", δήλωσε πηγή της βιομηχανίας. "Και υπάρχουν ακόμα περισσότερα στον δρόμο."


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης