Επιχειρήσεις

Η Sev.en Energy εξαγοράζει το 50% της ενεργειακής πολυεθνικής InterGen

Η Sev.en Energy εξαγοράζει το 50% της ενεργειακής πολυεθνικής InterGen
Η InterGen είναι ένας από τους κορυφαίους ανεξάρτητους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας με παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αυστραλία.
Η τσεχική εταιρεία Sev.en Energy υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση του 50% της πολυεθνικής ενεργειακής εταιρείας InterGen N.V. από το καναδικό Πρόγραμμα Συνταξιοδότησης Καθηγητών του Οντάριο (Ontario Teachers’).
Η InterGen είναι ένας από τους κορυφαίους ανεξάρτητους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας με παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αυστραλία.
Η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της και λειτουργεί τρεις σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μερίδιο σε δύο σύγχρονους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα στην Αυστραλία.
Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του χαρτοφυλακίου της υπερβαίνει τα 4.000 MW, ενώ ένας σταθμός ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, ανοιχτού κύκλου, 300 MW βρίσκεται υπό κατασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019.
Επιπλέον, η InterGen έχει σειρά άλλων ενεργειακών έργων σε εξέλιξη.
Η InterGen κατέχει πολύ ισχυρή θέση στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας.
Στη Sev.en Energy πιστεύουμε ότι η συμβατική ενέργεια θα παραμείνει ένας σημαντικός πυλώνας στο ενεργειακό μείγμα αυτών των αγορών.
Για αυτό και επενδύουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγικής βάσης των εταιρειών μας, οι οποίες εξασφαλίζουν την σταθερότητα του συστήματος ενέργειας στην κάθε χώρα, σε προσιτές τιμές, προς όφελος των τελικών καταναλωτών», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Alan Svoboda, επικεφαλής της διεθνούς επέκτασης της Sev.en Energy.
Το υπόλοιπο 50% των μετοχών της InterGen ανήκει σε μεγάλες κινεζικές εταιρείες ενέργειας, όπως η  China Huaneng Group και η Guangdong Yudean Group.
«Προσβλέπουμε στη συνεργασία με τους υπόλοιπους μετόχους και ολόκληρη την ομάδα της InterGen.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι από κοινού θα επιτύχουμε περαιτέρω ανάπτυξη, καθώς και καλές αποδόσεις στις επενδύσεις μας», προσθέτει ο Alan Svoboda.
Πέρυσι, η Sev.en Energy ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο διεθνές πρόγραμμα επέκτασης.
Ο Όμιλος διαθέτει σήμερα δύο ορυχεία λιγνίτη και τέσσερις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα στην Τσεχία. Απασχολεί περισσότερους από 3.200 εργαζόμενους.
Η αξία των ενοποιημένων στοιχείων του ενεργητικού της (πριν την εξαγορά) υπερβαίνει τα 850 εκατ. ευρώ. Η απόκτηση ποσοστού 50% της InterGen αποτελεί σημαντικό βήμα για τη Sev.en Energy στην πορεία της προς τη διεθνή επέκταση.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των προσεχών μηνών, υπό την προϋπόθεση της συναίνεσης των αρμόδιων αρχών της Ε.Ε. και της Αυστραλίας.
Το Πρόγραμμα Συνταξιοδότησης Καθηγητών του Οντάριο (Ontario Teachers’) αποτελεί ένα πρόγραμμα καθορισμένων παροχών, το οποίο επενδύει και διαχειρίζεται τις συντάξεις 323.000 εν ενεργεία και συνταξιούχων καθηγητών του Οντάριο.
Στις 30 Ιουνίου 2018 κατέγραψε καθαρά περιουσιακά στοιχεία αξίας ύψους 193,9 δισ. καναδικών δολαρίων.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης