Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Το Κατάρ αγοράζει 60 νέα πλοία μεταφοράς LNG

tags :
Το Κατάρ αγοράζει 60 νέα πλοία μεταφοράς LNG
Η Qatar Petroleum αναμένεται να παραγγείλει 60 LNG carriers χωρητικότητας 210.000 - 266.000 κυβικών μέτρων, τα οποία είναι κατά 30% μεγαλύτεροι από τα τακτικά δεξαμενόπλοια LNG
Ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ, Saad Sherida Al-Kaabi, ο οποίος επίσης αναπληρώνει τον πρόεδρο του Qatar Petroleum (QP), προχωρεί τα σχέδια για την παραγγελία 60 νέων carriers υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
Σύμφωνα με το Reuters, που αναφέρεται σε δήλωση του Προεδρικού Γραφείου της Νότιας Κορέας, ο υπουργός Ενέργειας αναμένει συνεργασία με έμπειρους κορεάτες ναυπηγούς για την κατασκευή των πλοίων LNG.
Το Κατάρ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής LNG. στον κόσμο, με ετήσια παραγωγή 77 εκατομμυρίων τόνων.
Πέρυσι, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει περαιτέρω την ετήσια δυναμικότητά του σε 110 εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2023-2024 με την κατασκευή τεσσάρων αγωγών υγροποίησης.
Report της Pulse ανέφερε ότι σύμφωνα με το σχέδιο επέκτασής, το Κατάρ έχει αναλάβει δράση για να ενισχύσει το στόλο των LNG carriers.
Η Qatar Petroleum αναμένεται να παραγγείλει 60 LNG carriers χωρητικότητας 210.000 - 266.000 κυβικών μέτρων, οι οποίοι είναι κατά 30% μεγαλύτεροι από τα τακτικά δεξαμενόπλοια LNG, ανέφερε.
Καθένα κοστίζει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι η συμφωνία θα μπορούσε να αξίζει τουλάχιστον 12 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας προωθούν ένα άλμα στις συμβάσεις ναυπηγικής βιομηχανίας LNG από το Κατάρ, μετά τη δήλωση του υπουργού.
Σύμφωνα με τη Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) της Νότιας Κορέας, οι περισσότεροι LNG carriers που ανήκουν στο Κατάρ ναυπηγήθηκαν από τις τρεις κορυφαίες εταιρίες της Κορέας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DSME, Sung Leep Jung, δήλωσε ότι ελπίζει ότι η Νότια Κορέα θα θεωρηθεί πρώτη επιλογή για την κατασκευή νέων LNG carriers για το Κατάρ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης