Επιχειρήσεις

Νότια Αφρική: Δάνειο 1,1 δισ. δολ. εξασφάλισε η Eskom

tags :
Νότια Αφρική: Δάνειο 1,1 δισ. δολ. εξασφάλισε η Eskom
Η Eskom ανακοίνωσε ότι είχε ήδη εξασφαλίσει το 30% των χρηματοδοτικών της αναγκών για το οικονομικό έτος 2019/20.
Η κρατική εταιρεία ενέργειας της  Νότιας Αφρικής, Eskom, προχώρησε ένα βήμα πιο κοντά στη μείωση του χρηματοδοτικού κενού για το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο, συμφωνώντας ένα δάνειο 15 δισ. ραντ (1,1 δισ. δολ.) με τοπικές και διεθνείς τράπεζες την Παρασκευή 1/2/2019.
Η Eskom είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία οικονομίας της Αφρικής, καθώς παρέχει περισσότερο από το 90% της ενέργειας της,  αλλά «πνίγεται» από χρέη που ανέρχονται σε περίπου 420 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το δάνειο με εγγύηση της κυβέρνησης έρχεται σε μια εποχή που ο πρόεδρος Cyril Ramaphosa προσπαθεί να αλλάξει τα οικονομικά της Eskom.
Η Eskom χρειάζεται τώρα μόνο να εξασφαλίσει περίπου 5 δισεκατομμύρια ραντ κεφαλαίων μέχρι το τέλος Μαρτίου.
"Η σύναψη το δανείου θα διασφαλίσει ότι οι απαιτήσεις ρευστότητας της Eskom για το έτος 18/19 θα εκπληρωθούν εγκαίρως, γεγονός που είναι κρίσιμο για επιχειρηματικές δραστηριότητες", ανέφερε η Eskom σε ανακοίνωσή της.
Οι εμπειρογνώμονες που προσλήφθηκαν από την Ramaphosa για να βοηθήσουν στην αναβίωση της Eskom πρότειναν διαχωρισμό προκειμένου να καταστεί πιο αποτελεσματική, ανέφεραν πηγές στο Reuters. Οι αναλυτές αναμένουν ότι η Ramaphosa θα ανακοινώσει τα σχέδιά της για την Eskom στις 7 Φεβρουαρίου.
Η Eskom ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι είχε ήδη εξασφαλίσει το 30% των χρηματοδοτικών της αναγκών για το οικονομικό έτος 2019/20.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης