Περιβάλλον

Παγωμένη πολιτεία το Σικάγο στους -50° Κελσίου - Στους 21 μέχρι τώρα ο απολογισμός

Παγωμένη πολιτεία το Σικάγο στους -50° Κελσίου - Στους 21 μέχρι τώρα ο απολογισμός
Ο απολογισμός αυξήθηκε από τους 12 στους 21 μετά την καταγραφή τουλάχιστον εννέα νεκρών στο Σικάγο εξαιρίας του ψύχους ή τραυματισμών που οφείλονταν σε αυτό
Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί προσπαθούσαν την Πέμπτη να αντιμετωπίσουν τις αρκτικές θερμοκρασίες, που έφθασαν ακόμη και τους -49° Κελσίου, παρέλυσαν τις μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ και προκάλεσαν τουλάχιστον 21 θανάτους.
Αναμένεται οι θερμοκρασίες να ανέβουν τις επόμενες ημέρες σε επίπεδα λίγο πιο φυσιολογικά για την εποχή, αλλά αυτό ελάχιστη παρηγοριά προσέφερε στους πιο ευάλωτους, ειδικά τους άστεγους και τους ηλικιωμένους που υπέμεναν το πολικό ψύχος που μπορεί να προκαλέσει κρυοπαγήματα μέσα σε λεπτά και κάνει εξαιρετικά επικίνδυνη την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους.
Γιατροί και αξιωματούχοι σε διάφορες Πολιτείες απέδωσαν νέους θανάτους στο κύμα του πολικού ψύχους.
Ο απολογισμός αυξήθηκε από τους 12 στους 21 μετά την καταγραφή τουλάχιστον εννέα νεκρών στο Σικάγο εξαιρίας του ψύχους ή τραυματισμών που οφείλονταν σε αυτό, σύμφωνα με τον Στάθη Πουλακίδα, γιατρό στο νοσοκομείο John H. Stroger Jr. Ο Πουλακίδας, ο οποίος είναι τραυματολόγος, διευκρίνισε πως στο νοσοκομείο εισήχθησαν τουλάχιστον 25 άνθρωποι με κρυοπαγήματα. Στα πιο ακραία κρούσματα, υπάρχει κίνδυνος να χρειαστεί ακρωτηριασμός δακτύλων, πρόσθεσε.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης