Επιχειρήσεις

Η ExxonMobil δημιουργεί τρεις νέες εταιρίες εξερεύνησης και παραγωγής

tags :
Η ExxonMobil δημιουργεί τρεις νέες εταιρίες εξερεύνησης και παραγωγής

Η Exxon σχεδιάζει να αυξήσει τα κέρδη της σε 31 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025

Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία Exxon Mobil Corp ανακοίνωσε την Πέμπτη 31/1/2019 ότι θα ξεκινήσει μια σημαντική αναδιοργάνωση των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της εξερεύνησης και παραγωγής για την αντιμετώπιση της ασθενούς παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς και για την ενίσχυση της τιμής της μετοχής.
Η Exxon, η οποία σχεδιάζει να αυξήσει τα κέρδη της σε 31 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, έχει επενδύσει σε σχιστολιθικά και βαθέων υδάτων για να αναβαθμίσει την υποτονική παραγωγή της.
 Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει μειωθεί 9 από τα 10 τελευταία τρίμηνα.
Πέρυσι, η εταιρεία σχεδίαζε αύξηση των κερδών σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις ανησυχίες των επενδυτών ότι οι καλύτερες μέρες της Exxon ήταν πίσω της.
Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο δήλωσε ότι θα διαιρέσει τις δραστηριότητές της σε τρεις νέες ξεχωριστές εταιρείες, από την 1η Απριλίου, ως μέρος της προσπάθειας να διπλασιαστούν τα κέρδη της μέχρι το 2025.
Οι νέες εταιρείες θα ονομάζονται ExxonMobil Upstream Oil & Gas Co, η ExxonMobil Upstream Business Development Co και ExxonMobil Upstream Integrated Solutions Co.
"Η έμφαση δίνεται στην αύξηση της συνολικής αξίας, ενισχύοντας τις δραστηριότητές μας στις ανάντη δραστηριότητες και την περαιτέρω ενοποίησή της με τους κατάντη και χημικούς τομείς", δήλωσε ο ανώτατος αντιπρόεδρος Neil Chapman.
Οι μετοχές της Exxon αυξήθηκαν κατά 0,5% στα 72,63 δολάρια το μεσημέρι.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης